Thijs Kroese gewaardeerd wethouder tijdelijk uit functie

Thijs Kroese & Stefan van Schaik Broca Media
Foto: Broca Media.nl vlnr: Stefan van Schaik, Thijs Kroese

Purmerend – Is dat even schrikken. Kroese kampt met gezondheidsproblemen en laat zijn taken tijdelijk aan andere.

De politieke arena vaagt veel van veelal jonge bestuurders. Kroese belast met onder andere ‘wonen’, liep zichzelf voorbij in de afgelopen periode.

Naast zijn drukke baan als wethouder is Thijs ook net als velen van ons, ‘vader’ van een jong gezin.

Betrokken

Dat hij veel voor de stad gedaan heeft, staat buiten de discussie. Wij (Red) kennen hem als een betrokken mens met oog voor anderen.

Zo hielp hij drie jaar geleden John Ardesch aan een woning. John zat in het hospice ‘In Vrijheid.’ Daar had hij een tijdelijk onderkomen, maar kwam niet te overlijden. Kroese zetten zich in en John is hem daar nog steeds dankbaar voor.

Thijs Kroese zet in op vertrouwen. Deze video produceerde wij voor de verkiezingen van 2021.

Bij wijze van een hart onder de riem publiceren wij twee artikelen uit de voorbije tijd. Naar wij hopen en wensen zal hij snel opknappen.

Vlak voor het online gaan met het boven staande, kregen wij bericht van Thijs Kroese zelf.

“Voor de zomer merkte ik dat bij mij de pijp leeg was. Na de vakantie heb ik moeten constateren dat ik nog onvoldoende opgeladen ben om de energie in het werk te stoppen die jullie van mij gewend zijn.  Energie waarvan ik vind dat de inwoners van onze gemeente die van een wethouder mogen verwachten.

Ik neem de signalen die ik nu van mijzelf krijg serieus. Daarom worden mijn taken tijdelijk onder de andere collegeleden verdeeld, zodat ik tijd en de ruimte heb om met die signalen aan de slag te gaan en mijzelf weer op te laden”, Thijs. 

Goed dat u er nog bent

Gewaardeerd wethouder, “Het gaat u goed…”