Brandweer redt vege lijf door zelf de weg af te zetten

Onveilige situatie

Dakpannen Broca Media.nl
Tot: Arjen Tushuizen

Purmerend/Beemster – Heftige taferelen vanmorgen op de Gedempte Singelgracht.

Rond 11:20 uur trachtte de brandweer afvallende dakpannen te voorkomen. De situatie vroeg om directe actie omdat voetgangers, fietsers en automobilisten gevaar liepen.

Vallende dakpannen kunnen veel schade veroorzaken, zeker van grote hoogte. De panden aan de Gedempte Singelgracht zijn al wat ouder waardoor ze ook gevoeliger zijn voor het oplopen van stormschade.

Hoogwerker

Ter plekke zette de brandweer een hoogwerker in en plaatste verkeerspionnen om het verkeer veilig te begeleiden. Deze zijn doorgaans 75 centimeter hoog en goed zichtbaar.

Diverse ongeduldige maar ook nieuwsgierige automobilisten reden een aantal pionnen omver. Een wegafzetting heeft doorgaans twee redenen. De hulpverleners beschermen en het wegverkeer zo goed mogelijk begeleiden.

De tekst gaat verder onder ede Video. Deze video is ter illustratie.

Hierop ontstond een onveilige werkplek voor het brandweerpersoneel. Als een automobilist een pion niet ziet staan. Mogen we ervan uitgaan dat ook brandweerpersoneel over het hoofd gezien wordt.

Om het vege lijf te redden ging de brandweer ertoe over de hele straat af te zetten doormiddel van een tankautospuit dwars op de weg te plaatsen. Verkeer komende vanuit de Westerstraat stond daardoor gelijk in de file.

Hulpdiensten

Brandweer en andere hulpdiensten moeten altijd en onder alle omstandigheden hun werk op een veilige wijze kunnen doen. De kortste weg tussen twee punten is een rechte lijn. Moeten deze onfortuinlijke automobilisten hebben gedacht.

Geduld is een schone zaak en in deze een onverstandige keuze om de aanwijzingen te negeren. Of de bestuurders opdraaien voor de door hen gemaakte schade is niet bekend.

Na enige tijd werd het afzetten van de weg overgenomen door handhaving. De Gedempte Singelgracht is maar kort afgesloten geweest.

Anderen bekeken ook >>> Klik hier