Geweldige opkomst en een ontspannen sfeer bij Down Town informatiebijeenkomst

Down Town Purmerend

Bijeenkomst Mac Broca Media.nl
Foto: Joey Verf

Purmerend/Beemster – Bijeenkomst met ouders en kinderen met een beperking, druk bezocht.

Spannende momenten. Hoeveel mensen komen er en wie willen hun zegje doen? Nou dat viel alles mee. Tegen vijftien minuten voor tien liep Macdonalds aan De Verzetslaan langzaam vol. Binnen enkele minuten stonden bezorgde ouders en belangstellende in kleine groepjes bij elkaar.

Handhaving en verkeersregelaars hadden niets, maar dan ook niets te doen te doen. Het aanwezige publiek hield zich keurig aan de regels. Deze op het laatste moment geregelde hulpverleners verleende hun diensten ter wille van de veiligheid en orde. Daarvoor heel hartelijk dank.

Personeel

Macdonalds en personeel verdienen een pluim voor de gastvrijheid en hun inspanning. Maar liefst honderd croissants werden door het personeel geschonken en ruimhartig uitgedeeld. Het initiatief hiervoor werd genomen door een Poolse dame die ooit zelf heel goed geholpen is toen dat nodig was. Een compliment daarvoor is een te kleine dankzegging.

Journalisten en fotografen van: Noord-Hollanddagblad en Nh-Nieuws, Joey Verf en Arjen Tushuizen, Dennis Wever en Piet jonker. Deden in alle discretie, zoals gevraagd hun belangrijke werk. Heel hartelijk dank dat jullie er waren en we zien uit naar de verslaggeving.

Ouders

Alle ouders en kinderen. Meer dan dankbaar dat jullie er waren. Wij hebben genoten van jullie eerlijke en emotionele verhalen. Samen met jullie gaan we er iets moois van maken. Een dag om nooit te vergeten en zeker om te herhalen. Diverse ouders gaven zich spontaan op om zitting te nemen in de op te richten stichting. Gezamenlijk gaan zij alle belangen van onze kanjers behartigen.

De lijst van personen die wij zouden willen bedanken is te lang om te vermelden, maar alle aanwezigen, jullie zijn vloeibaar goud. Bedank, bedankt en bedankt. Geen gezichten van De Prinsenstichting of uit de politiek. Dat is een goede keuze geweest. Hierdoor bleef de woede beheerst en de discussie handelbaar.

Wel aanwezig was de PVV. Vertegenwoordigt door commissielid Marcel Tang. Hij beantwoorde zelfs op zijn eigen en rustige wijze diverse vragen uit het publiek en ontving daarvoor een luid klinkend applaus.

Plannen

Na de plannen te hebben uitgelegd werd de bijeenkomst afgesloten met nog een bakje koffie en voor sommige een broodje. De week achter ons heeft zich gekenmerkt in veel frustratie en onbegrip.

Belangrijk nu is de koppen bij elkaar te houden en op zoek te gaan naar een maatschappelijke oplossing voor dit probleem. Snel vastgesteld, dit is niet alleen van toepassing in Purmerend, maar zal uiteindelijk heel Nederland gaan beroeren.

Verantwoordelijke

De eerste stappen zijn gezet. Nu opzoek naar de grotere lijnen en de oorzaken die achter ons liggen. Daaruit zal blijken wie er verantwoordelijk is geweest voor de beslissingen die nu leiden tot veel verdriet en boosheid.

Om dit soort van projecten te doen slagen, zijn veel medestanders nodig. Medestanders die de belangen van de beperkten onder ons op de agenda hebben staan. Gesprekken in de komende weken zullen uitwijzen wie voor en wie tegen ons is.

Akte

Een ding is zeker deze discussie staat voorlopig op de agenda, waarvan akte…

Anderen bekeken ook >>> klik hier