Levensgevaarlijke galgenhumor langs de Jaagweg

Blote benen Broca Media
Foto; Cees Baerts
Purmerend/Beemster – Humor is over het algemeen om elkaar te vermaken.

De laatste tijd worden wij geconfronteerd met humor waarvan onze haren rechtovereind gaan staan. De afgelopen week probeerde agenten in Zoetermeer een baby te redden. Een achtenveertigjarige man verstopte in een tweetal vuilcontainers Bluetooth speakers. Vanaf zijn telefoon liet hij babygeluiden horen.

Hevig geschrokken agenten en hulpverleners haalden de meest gevaarlijk stunten uit om bij het in nood zijnde jonge kind te komen. Dat moet een verschrikkelijk ervaring zijn geweest. De grap was zelf dagenlang landelijk nieuws. Vanmiddag werd bekend dat de man was aangehouden. Of hij opdraait voor de geestelijke- en financiële schade is niet bekend.

Blote benen

Vanmiddag constateerde een van onze fotografen twee omhoogstekende benen langs de Jaagweg. In een flits zag hij vanuit het gras twee blote benen. Het voor hem rijdende verkeer minderde plotseling snelheid. Door alert te reageren werd een aanrijding voorkomen.

Geschrokken gaat er van alles door zijn hoofd: is het een ongeval, ligt er een lijk? Eenmaal dichterbij blijkt het een deel van een etalagepop te zijn. Blijkbaar heeft de laatste eigenaar een apart soort humor.

Afschuw

Voorbijgangers spreken hun afschuw uit. Levensgevaarlijk zegt een buurt bewoner: “je ziet hoe automobilisten hierop reageren. Er zal er maar één tegen een boom klappen.” Een ander zegt: “hoe ziek moet je zijn, dit zijn toch geen grappen.”

Niemand van de omstanders is van plan de pop in een andere positie neer te leggen. “Stel je voor dat er dan een ongeluk gebeurt, dan sta ik voor de rechter als de laatste die eraan heeft gezeten. Bel de politie maar?” Hierop is door een omstander de politie gebeld met het verzoek om even te komen kijken.

Humor kan heel vermakelijk zijn, maar er zijn wel grenzen en die bepalen wijzelf.