Brandweer en FC Purmerend rukken samen uit voor de voedselbank

Danny Kooij & René Burggraaf Broca Media
vlnr: René Burggraaf & Danny Kooij - Foto: Broca Media

Purmerend/Beemster – Samen bereiken we meer en komen we verder. Dat is van groot belang in deze tijd.

Het avontuur voor de Brandweer begint zo’n vierjaar geleden. Op aangeven van André Siebeling, waarnemend cluster manager werd er contact gezocht met Voetbalclub Purmerend. Samen optrekken in de strijd tegen voedsel armoede was zijn droom en die kwam uit.

Direct na de eerste contacten stonden zijn mannen direct klaar om in actie te komen. Iets doen voor de maatschappij zit deze stoere bonken die geen gevaarlijke situatie uit de weg gaan, in het bloed. Bovendien staan zij midden in de gemeenschap en zien daardoor veel ellende onder inwoners.

En wat vierjaar geleden begon is nog steeds springlevend. René Burggraaf en Danny Kooij geven elk jaar vier tot acht weken van hun tijd aan deze humane actie. Uit de manschappen van Purmerend en Zaandam zijn veel collega’s die hun kerstpakket afstaan voor de minder bedeelde.

Signaal

Daarmee geven zij een duidelijk signaal af klaar te staan, ook als het niet gaat om een brand of aanrijding. Deze hechte gemeenschap kent een sterke hiërarchie en dat moet ook wel. Veel situaties zijn dermate gevaarlijk dat duidelijkheid en orde van levensbelang zijn.

Minder spannend is het Bij Lotte Perdon en Nel Persenaire, beiden vrijwilligers bij FC Purmerend. Het leven van Lotte speelt zich af tussen haar werk en de voetbalclub. Zij verzorgt alle publiciteit en geeft trainingen aan jonge voetballers.

De tekst gaat onder de video verder. 

 

Nel kennen wij van heel charitatieve projecten waar een hulpvraag op van toepassing is. Wij kennen haar onder andere van ‘Het Hospice in Vrijheid” waar zij een van de coördinatoren is. Persenaire staat klaar voor iedereen en kan het niet laten om te helpen, waar nodig.

Op 27 november staan deze vier betrokken mensen klaar om de voedselnood in onze gemeente tegen te gaan. Dat doen zij overigens niet alleen, maar hebben hulp van heel veel vrijwilligers om hen heen.

Op het terrein van de Brandweer Purmerend kunnen onder andere etenswaren worden ingeleverd. Daar wordt het opgeslagen en op 15 december naar de voedselbank gebracht. Hetzelfde gebeurt 27 november op het terrein van FC Purmerend. Breng om deze actie te ondersteunen uw: voeding, wasmiddelen of andere eerste levensbehoefte naar één van de onderstaande adressen.

Inlever adressen:

Brandweer Purmerend: Gorslaan 50 – 52, 1441 RG Purmerend | Telefoon 0299 – 419 419

FC Purmerend: Savannestraat 51, 1448 WB Purmerend | Telefoon 0299 424 663