Priklocatie GGD Zaanstreek-Waterland op evenemententerrein

Spuiten Broca Media
Foto: Pixabay

Purmerend/Beemster – Binnenkort wordt er een priklocatie geopend op het evenemententerrein aan de Purmerenderweg.

Sinds kort mogen mensen boven de 60 jaar en zorgmedewerkers een extra prik boosterprik halen. De GGD en de gemeente willen dat inwoners snel en dichtbij een extra prik kunnen krijgen. Daarvoor is een ruime priklocatie nodig. De locatie gaat uiterlijk eind december open

Priklocatie

De planning is om volgende week te starten met de opbouw. Op het evenemententerrein komt een tentpaviljoen en een parkeerterrein. Het terrein wordt verhard en hierop komt voldoende parkeergelegenheid.

De GGD heeft inmiddels veel ervaring in het opzetten van grote prik- en testlocaties en het begeleiden van het bijbehorende verkeer. Op een priklocatie komen veel mensen, dus het zal wat drukker worden op en rondom de wegen in de wijk. Bezoekers van de GGD komen op afspraak zodat de doorstroom van het verkeer goed te regelen is. Daarnaast komen er verkeersregelaars om dit te begeleiden.

Planning

Met het oog op uitbreiding van de boostercampagne is de verwachting dat de GGD het terrein tot en met november 2022 zal gebruiken. De locatie is, in ieder geval in de eerste periode, zeven dagen per week open van 08.00 tot 21.00 uur. Er is 7 dagen per week 24 uur per dag beveiliging aanwezig. Buurtbewoners die aan het terrein wonen zijn geïnformeerd.