Weer woning voor zes maanden gesloten na vondst hennepkwekerij 

Hennepkwekerij Broca Media
Foto: aangeleverd

Purmerend – Op basis van een melding bij Meld Misdaad Anoniem. Heeft de politie in een woning aan de Speenkruid een hennepkwekerij aangetroffen.

De hennepkwekerij op de eerste verdieping en de zolder was uitermate professioneel aangelegd. Op de eerste verdieping stonden 166- en op de zolder nog eens 47 hennepplanten.

Daarnaast zijn 2750 gram gedroogde toppen en 400 gram gruis aangetroffen. Ook was er sprake van diefstal van stroom. Dit leverde een gevaar en risico op voor de directe omgeving.

De aangetroffen hoeveelheid planten laat zien dat het om een professionele kwekerij gaat. Ernstige overlast voor de buurt wordt niet uitgesloten.

Bevoegd

Burgemeester Van Selm is volgens de Opiumwet bevoegd om over te gaan tot het sluiten van een woning. Dit mag alleen voor een bepaalde periode als er sprake is van ‘meer dan voor eigengebruik’.

Het besluit betekent dat de huidige gebruikers de woning voor zes maanden niet mogen betreden. Op de woning zijn posters geplakt met de tekst “verzegeld” en “drugspand gesloten”. De sluiting is bedoeld om de openbare orde te herstellen.

Het is niet de eerste keer in Purmerend dat een hennepkwekerij wordt aangetroffen in een woning. Ellen van Selm: “Ik zie vaker dat er hennep in een woning wordt gekweekt. Dit baart mij zorgen. Zoals ik al eerder heb benoemd kan een hennepkwekerij voor groot gevaar zorgen, zoals brandgevaar door oververhitting of kortsluiting.

Ripdeal

Daarnaast is er ook een risico op een ripdeal, waarbij een kwekerij wordt beroofd en dit zorgt voor een onveilige leefomgeving. Om deze gevaren aan te pakken, is het belangrijk om signalen van een hennepkwekerij te melden.”

Een: hennepgeur, afgeplakte ramen en deuren, wateroverlast in de vorm van lekkage of condens op de ramen. Maar ook een ‘onbewoond’ pand waar op vreemde tijdstippen activiteiten plaatsvinden.

Heeft u het vermoeden van een hennepkwekerij? Maak dan melding bij de politie op telefoonnummer 0900-8844 of via ‘Meld Misdaad Anoniem’ telefoonnummer 0800-7000.