Matsmarkt komt maar moeilijk uit de stijgers na Corona

Matsmarkt Broca Media
Foto: Broca Media.nl

Purmerend – De ooit goed bezochte Matsmarkt piept en kraakt bij gebrek aan bezoekers.

Elke laatste donderdag van de maand is er een select aantal markthandelaren aanwezig die hun koopwaar aan de man proberen te brengen. De gezelligheid is fantastisch en de aangeboden koopwaar van hoge kwaliteit.

Van gereedschap tot antieke accessoires en van kleding tot hebbedingetjes. Netjes geordend, ruime looppaden en heel redelijke prijzen. Allemaal ingrediënten voor een paar uur ontspannen markten. Zijn de beentjes aan rust toe? Rondom het plein is een overvloed aan geweldige horeca.

Gevolgen

Ten tijde van de coronapandemie was er tijdelijk geen markt. De gevolgen daarvan zijn nu nog merkbaar. De sinds een aantal maanden laatste donderdag van maand lijkt vergeten! Het leek er even op of mensen drukte vermeden, maar volgens de kooplieden zit het anders.

Aan de koopwaar of marktlieden ligt het niet. De aangeboden spullen zijn goed en de kooplieden altijd positief en gezellig. Aan het mooie weer van op de laatste dagen kan het ook niet gelegen hebben. De bezoekers komen de markt per toeval tegen omdat zij voor andere zaken in de binnenstad zijn.

Kansen

“Gemiste kans. Er wordt totaal geen ruchtbaarheid meer aan gegeven en dat is heel jammer”, vertrouwt een koopvrouw ons toe. Nergens is nog te lezen dat de markt weer gehouden wordt.

De Koemarkt is bij uitstek de plek voor gezelligheid en samenkomen. Het centrum is prima bereikbaar met het openbaar vervoer of fiets. Op de laatste donderdag van elke maand staan er een flink aantal stallen met de mooiste en bruikbare spullen.

Kwaliteit

Bezoek de Matsmarkt op de laatste donderdag van de maand en geniet van gastvrij Purmerend. “Weer leuke kleding weten te vinden. Allemaal dure kwaliteit voor een klein prijsje”, zegt een tevreden bezoekster. Waarna zij met een brede glimlach en volle tas het plein verlaat.