Vandalen trekken spoor van vernieling door gepimpte binnenstad

Vandalen Binnenstad Broca Media
Foto: Beveiliging-camerabeelden

Purmerend – Het was een kwestie van tijd opdat er iemand zou komen die de versiering in de binnenstad zou vernielen.

“Lang hebben wij daar niet op hoeven wachten. Binnen amper drie dagen is de lol er alweer af”, volgens een woedende winkelier. Alleen deze groep verdachte vergeet dat de hele binnenstad volhangt met beveiliging-camerasystemen.

De vandalen zijn in hun activiteit te volgen op: Padjedijk, Breedstraat, Dubbelebuurt en de Kaasmarkt. De kwaliteit van de videobeelden is van hoge kwaliteit. Het zal dus ook in dit sporenonderzoek een kwestie van tijd zijn voor deze personen aangehouden worden.

Personen

Vast staat dat een groep van vier jongemannen en één jonge vrouw verantwoordelijk zijn voor de vernielingen. Op de beelden is duidelijk te zien waar de groep zich ophoudt en waar zij uit het zicht verdwijnen.

Rond 2:45 uur verlaten zij de binnenstad via Padjedijk richting Westerstraat. De winkeliers zijn zwaar teleurgesteld over deze onbezonnen actie. “Blijf met je handen van een andermans spullen af.”

Een winkeleigenaresse moest huilen bij de aanblik van de ravage vanmorgen, “we hadden het zo mooi voor elkaar, het was prachtig om te zien.” Ze vraagt zich af, waarom doen mensen dit. Begrijp je dan niet dat je een ander hiermee veel verdriet doet!

Ondernemers

Ondernemers hebben het de afgelopen jaren al zwaar voor hun kiezen gehad. Een initiatief om samen met de Gemeente Purmerend de binnenstad een gezelliger aanzien te geven, was heel geslaagd.

Menig voorbijganger die wij (red) spraken is verbaasd over de vernielingen. “Het ziet er fleurig en gezellig uit en nu dit weer” zegt een winkelbezoeker.

Handhaving

De beelden zijn op dit moment veiliggesteld door Handhaving en worden onderzocht. Dat de verantwoordelijke vandalen op het matje worden geroepen lijkt een duidelijke zaak. Ook zullen zij de onkosten moeten gaan vergoeden. Er is voor enkele honderden euro’s zinloos kapotgeslagen binnen 15 minuten.

Update: (red)

Veel mensen op de Sociaals vragen ons de beelden openbaar te zetten. Dat kunnen en willen wij niet! Dat zou in strijd zijn met de AVG wetgeving, maar we zouden ook het onderzoek kunnen frustreren. 

Wij houden u op de hoogte van alle ontwikkelingen. Dank voor uw begrip.