Ongewenste haargroei wat nu Paul Bode vertelt

Paul Bode Broca Media
Haargroei kan prettig zijn, maar soms ook erg lastig.

Met name als we het op plekken krijgen waar we niet erg blij mee zijn. Sommigen vinden het geen enkel probleem, maar het komt ook voor dat men er een minderwaardigheidsgevoel aan overhoudt.

Haar vinden we over het hele lichaam. Hoofdhaar, wenkbrauwen en wimpers vinden we meestal wel prima. Maar neusharen, haren in de oorschelp, okselhaar, haar op rug en billen zouden de meeste mensen wel kwijt willen zijn. En bij vrouwen is flinke haargroei op benen en armen meestal ook niet gewenst. En haartjes kunnen soms ook ontstekingen veroorzaken.

Haar cyclus

Al onze lichaamsharen groeien in drie fasen. In onderstaand plaatje wordt dit nader toegelicht. Haren groeien eerst, komen daarna in een overgangsfase terecht om daarna in een rustfase terecht te komen. Een nieuwe haar gaat groeien en drukt als het ware de oude haar uit de huid. Dat noemen we dan de uitvalfase. Deze cyclus duurt ongeveer 6 weken.

Haargroei Broca Media
Foto: Aangeleverd

 

 

 

 

 

 

 

Haargroei beïnvloeden

Om haar op ongewenste plekken echt kwijt te raken zul je radicaal aan de slag moeten gaan door lasertechnieken toe te passen. Maar dat is een kostbare oplossing en voor de meeste mensen niet de eerste keuze.

De tekst gaat onder de video verder. Om de video te kijken, éénmaal aanklikken.

Een andere methode die overigens het meest door mannen wordt toegepast is “scheren”. Dan hebben we het meestal over snor en baard. Dat kan elektrisch maar ook met scheermesjes. Maar uiteraard doen vrouwen dit ook, alleen op andere plekken van het lichaam, zoals de benen. Het nadeel daarvan is echter dat het de volgende dag al weer een stoppel geeft omdat zo’n haar niet totaal verwijderd is.

Harsen

Een tweede optie is, om door middel van hars de haren uit de huid te trekken. Dit gebeurt door het aanbrengen van vloeibare hars. Die breng je aan met de haargroei mee en vervolgens trek je het van de huid af in tegengestelde richting van de haargroei. Het nadeel hiervan is, dat ongeveer 30% van die haren zullen afbreken en daardoor heb je na een tot twee dagen toch weer stoppels.

Kortom, ook niet de meest ideale methode. Nog een nadeel is, dat de hars aan de huid hecht, waardoor het door de meeste mensen als een “pijnlijke” methode wordt ervaren.

Suikerpasta

Een derde methode is het verwijderen van de haren d.m.v. een suikerpasta. Die pasta wordt gemaakt van suiker, Arabische gom en citroensap. Met deze pasta worden de haren ingesmeerd tegen de haargroeirichting in. Daarna worden de haren met een korte stevige ruk met de haargroeirichting mee, uit de huid getrokken.

Het voordeel hiervan is dat hooguit 5% van de haren afbreken, waardoor de huid voor langere tijd gladder zal aanvoelen. Nog een voordeel is dat de suikerpasta niet aan de huid hecht. De enige pijn die je voelt is het ‘uit de huid trekken’ van de haren en daarmee is het de minst pijnlijke, maar wel meest effectieve ontharingsmethode.

Deze ‘suiker ontharingsmethode’ noemt men ook wel ‘Sugaring’ en is op het hele lichaam toe te passen bij zowel dames als heren. Elke ongewenste haar kan met deze methode snel en hygiënisch verwijderd worden voor ongeveer 3 tot 5 weken.

Tikfoutje gezien? Laat het ons weten. Tikfoutje@BrocaMedia.nl