Woningen in Kwadijkerpark weer een stap dichterbij

Kwadijkerpark Broca Media
Foto: Aangeleverd
Purmerend – De ontwikkeling van Kwadijkerpark gaat naar een volgende fase.

In het gebied, dat tussen de Flevostraat en de N244 ligt, komen 340 nieuwbouwwoningen, waarvan 100 sociale huurwoningen. Voor het ontwikkelen van de woningen moet het bestemmingsplan worden aangepast. In het bestemmingsplan is geregeld hoe de grond gebruikt mag worden. Het vaststellen van het bestemmingsplan is een besluit van de gemeenteraad.

Het ontwerp-bestemmingsplan ligt ter inzage van 9 augustus tot en met 20 september 2021. In de periode van zes weken kan men een zienswijze indienen op het plan. Vervolgens stelt de gemeenteraad het bestemmingsplan vast.

Woningen

Het aanbod van woningen in Kwadijkerpark wordt divers en bestaat uit eengezinswoningen, 2-onder-1-kap woningen, levensloop bestendige woningen en appartementen. In het park komen 100 sociale huurwoningen en 240 koopwoningen in de vrije sector. Rochdale gaat de sociale huurwoningen verhuren.

Uitgangspunt voor deze ontwikkeling is dat er rekening wordt gehouden met de aanwezigheid van de naastgelegen Prinsenstichting, die zorg en ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke of geestelijke beperking. De woningen zijn een aanvulling op de eerder gebouwde woningen en voorzieningen voor cliënten van de Prinsenstichting.

Heerlijk wonen

Wethouder Thijs Kroese is verheugd over het project: ‘Kwadijkerpark is uniek in zijn soort. Samen met omwonenden, is hier een mooi plan uitgekomen waar het straks heerlijk wonen is. Ik ben blij dat er maar liefst 100 sociale huurwoningen in het plan zitten, want die zijn natuurlijk nog steeds hard nodig.’

Planning

De bouw van Kwadijkerpark start naar verwachting rond de zomer van 2022. De verkoop van de koopwoningen start naar verwachting al eind dit jaar. Op de hoogte blijven van verkoop en verhuur? Kijk voor alle informatie op www.kwadijkerpark.nl.