Industriepand Dakdekker Korff door brand verwoest (Day after)

Brand korff Volendam Broca Media
Foto:Broca Media
Volendam – Grote brand verwoest bedrijfspand dakdekker.

Aan de Dieselstraat in Volendam is afgelopen week een compleet bedrijfspand in de as gelegd.  Omliggende panden leken op waterschade na, weinig schade te hebben.

De brand brak vroeg in de avond uit bij Korff. De vlammen sloegen metershoog uit het pand en waren in de wijde omtrek te zien. De brandweer is tot laat in de nacht bezig geweest met nablussen. Het Pand van Korff Dakwerken is compleet verwoest.

Waterschade

Het bedrijf Pepe’s & Meme’s dat naast het getroffen pand gehuisvest is. Verloor door de hevige brand haar kantine. Ook hier veel waterschade. Gelukkig raakte niemand gewond.

De tekst gaat onder de video verder.

In een naastgelegen pand op het industrieterrein werd na het blussen een in werking zijnde wietplantage ontdekt. Naar de oorzaak wordt door de politie nog onderzoek gedaan.

De brand trok, ondank de avondklok veel bekijks. Het grote aantal bedrijfspanden zorgde voor veel onrust bij diverse eigenaren. Naast het bedrijventerrein ligt een woonwijk. Verschillende bewoners werden geëvacueerd. Later op de avond konden de bewoners terug naar huis.

Schilderijen

In één van de naastgelegen panden lagen diverse schilderijen van het failliete Hotel Spaander opgeslagen. Betrokkenen hebben de schilderijen uit dat pand gehaald en elders in veiligheid gebracht.