Bekende van de politie zorgt voor flinke opschudding

Aanhouding Verzetslaan Broca Media
Foto: Broca Media.nl

Purmerend – Man met groot mes zorgt voor angstige minuten.

Vanmiddag probeerde een man met een groot mes zich de toegang te verschaffen tot een van de tijdelijk woningen aan de Verzetslaan.

Hij probeerde met een 30 tot 40 centimeter groot mes de voordeur te forceren op de derde etage. In de woning was iemand aanwezig die angstvallig de deur dicht hield.

Mes

Na het mes vanaf de derde etage in het gras gegooid te hebben liep hij naar beneden op zoek naar groter geschut. Dat vond hij in de vorm van een stoeptegel die hij uit straat oppakte.

Bij het zien aankomen van de politie legde hij deze steen op de eerste etage neer en liep snel naar waarschijnlijk zijn eigen woning op de begane grond.

Aangehouden

De snel ter plaatse zijnde politie zette het terrein af en hield de man na een korte actie aan. Via de mediadesk Zaandam hebben wij te horen gekregen dat hem voorlopig openbare vernieling ten laste wordt gelegd.

Na ongeveer 45 minuten keerde de rust terug op het terrein van de tijdelijke woningen. Gelukkig raakte niemand gewond, maar de schrik zat er weer goed in. Wat de reden is geweest voor deze actie in nog niet bekend.