Zorgcliënten over naar andere aanbieder Wmo 

Zorgaanbieder presteert slecht

Zorgaanbieder Broca Media
Foto: Aangeleverd

Purmerend – Gemeente zegt zorgcontact op en stapt over.

Ruim 100 cliënten met huishoudelijke en ambulante ondersteuning van Stichting Simetri ontvangen vandaag een brief dat de gemeente het contract met deze zorgaanbieder opzegt.

Al enige tijd bereiken diverse klachten de gemeente over de dienstverlening van de zorgaanbieder. Na zorgvuldig onderzoek is besloten het contract op te zeggen.

Wethouder Harry Rotgans: “Dit besluit heeft impact op veel bewoners die wekelijks moeten kunnen vertrouwen op goede hulp en ondersteuning.

Onacceptabel

Ik vind het echter onacceptabel dat kwetsbare inwoners van Purmerend niet de hulp en ondersteuning krijgen die volgens gemaakte afspraken wel moet worden geleverd. Dat is de reden voor deze maatregelen.”

Alle betrokken cliënten van Stichting Simetri uit Purmerend ontvangen vandaag een brief met informatie. De inwoners behouden hun Wmo-indicatie.

Medewerkers van de gemeente nemen persoonlijk contact op met de cliënten om hen zo snel mogelijk onder te brengen bij een andere zorgaanbieder.

Tijd

Het omzetten van ruim 100 cliënten kost tijd. De gemeente streeft naar een zo kort mogelijke omzettingsperiode.

Rotgans: “Er is contact met andere gecontracteerde zorgaanbieders om deze groep inwoners zo snel mogelijk onder te brengen, zo mogelijk ook met hun eigen vertrouwde hulpverlener.

Dat vinden we belangrijk, omdat veel mensen al jarenlang geholpen worden door een vertrouwd gezicht. We doen er alles aan om de verandering voor de cliënten zo goed mogelijk te laten verlopen.”

Anderen bekeken ook >>> klik hier