Zelfbouw snorfiets

Snorfiets Cees Baerts
Foto Mihlo Baerts
Purmerend – Rond vier uur vanmiddag kreeg onze fotograaf Marco kuiper in de smiezen. Nabij de Oeverlanden flat wist hij hem aan te spreken. De markante Marco was hem opgevallen op de Waterlandlaan al rijdend op een heel oud brommertje.

Maar de schijn bedriegt, niks oud brommertje. Marco bouwde deze snorfiets, zoals hij het zelf noemt in bijna 2 jaar. “De onderdelen komen overal vandaan, alles heb ik op elkaar passend gemaakt”, vertelt hij trots.

En om eerlijk te zijn, het ziet er fabelachtig uit. De snorfiets zou zo gebruikt kunnen worden in de setting van een oude film. Zijn hobby begon zo’n vijf jaar geleden met een citta gilera clubje.

Nu heeft zijn club 28 leden en samen rijden zij zo’n 700 kilometer per jaar. “We doen niemand tekort en hebben onderling de grootste gein”, zegt hij lachend.

Marco viel op door onder anderen zijn grote verschijning, maar bij nader kennismaken bleek het een heel vriendelijke man te zijn. Zijn jack is rijk versiert met allerhande beeldmerken die gebruikelijk zijn bij motorclubs.

De van geboorte Amsterdammer verhuisde met zijn gezin rond 2014 naar Purmerend. Zijn club is te vinden op FaceBook onder de naam ‘Marco handlebars’. Hier kunt u zien welke activiteiten zij zoal ondernemen.