Witte Mazda 3 Hatchback deels verwoest na doelgerichte brandstichting

Veel schade bij autobrand

Mazda 3 Broca Media.nl
Foto: Broca Media.nl

Purmerend – Maanzaadstraat toneel van zoveelste autobrand in de nachtelijke uren.

Rond 06:10 uur kreeg de brandweer een melding van een autobrand. Mede door het snelle optreden en een alerte buurman bleef de schade gelukkig beperkt.

Fiets

Vlak voor de brand is op video duidelijk te zien dat een jongeman door de straat fietst. Bij een dergelijke actie worden natuurlijk eerst de vluchtwegen zorgvuldig gecontroleerd.

Na het moment dat hij duidelijk en voor de tweede maal in beeld verschijnt, vat de auto vlam, waarna de dader de benen richting Grotenhuysweg.

Vloeistof

Onder het voertuig is een brandbare vloeistof gespoten en binnen de kortste keren staat de voorzijde van de auto in lichterlaaie. Mede door het snel ter plaatse zijn van de brandweer en een alerte buurman blijft de schade beperkt tot de voorzijde van de auto.

Video ter illustratie. De tekst gaat onder de video verder.

De aanzienlijke schade is waarschijnlijk en volgens de eigenaar nog wel te repareren. De bumper, het voorscherm en de motorkap liepen brandschade op. “Gelukkig doet de motor het nog”, weet de eigenaar ons te melden.

Aangeslagen is de man wel en vraagt zich af wie dit heeft gedaan en waarom juist hij het doelwit is van een dergelijke daad. “We wonen hier sinds drie jaar en hebben met niemand ruzie. Ik werk in Amersfoort bij een Sushiketen met veertig vestigingen”, weet hij ons enigszins beteuterd te vertellen.

levensgevaarlijk

Toch een levensgevaarlijke actie als we kijken naar de omstandigheden. De Mazda staat geparkeerd naast een houten schuur. Wanneer het vuur zou zijn overgeslagen naar het woonhuis, dan zou de schade, maar ook het risico op slachtoffers veel groter zijn geweest.

Vanmorgen deed de politie forensisch onderzoek. Hierbij werd vastgesteld waarmee de brand is veroorzaakt. Of de dader opgespoord zal worden in nog de vraag. Veel brandstichtingen worden niet opgelost. De pakkans is heel klein. Gelukkig bleef het bij schrikken en veel materiaalschade.

Dankbaar

“Ik ben de buurman wel heel dankbaar. Die begon met blussen nog voordat de brandweer er was. Je moet er niet aan denken hoe het afgelopen zijn als hij dat niet gedaan zou hebben”, aldus een gedupeerde eigenaar.

Anderen bekeken ook >>> klik hier