Winactie kunst verloting schilderij Wereldwinkel

Marcus Kenia Broca Media
Foto: Aangeleverd

Purmerend – Producten van de Wereldwinkel zijn fair trade en duurzaam.

Zij betalen een eerlijke prijs voor producenten zodat producenten een goed bestaan kunnen opbouwen. Het gaat om dingen als een huisvesting, dagelijkse voeding en noodzakelijke opleidingen. Daarnaast geeft de winkel elk jaar een groot deel van de winst aan goede doelen.

Met dit in het achterhoofd besloot kunstschilder Marcus een Afrikaanse dame te schilderen met op haar hoofd een mand vol streekproducten. De goedlachse kleurrijke dame paste zo goed bij het concept. De succesvolle kunstenaar besloot tevens het doek te schenken voor het goede doel.

Loting

De vrijwilligers van de Wereldwinkel bedachten een loting. Iedereen kon een lot kopen en het schilderij winnen. Er werden in totaal 75 loten verkocht!

De opbrengst gaat 100% naar één van de goede doelen projecten namelijk: ‘Stichting Samen Succes.’

Succes

‘Samen Succes’ helpt scholen in de Riftvallei in Kenia. Ze werken daar op kleine schaal en geven zo praktisch mogelijke hulp. Ze geven de scholen financiële hulp voor bijvoorbeeld de bouw van een klaslokaal, het kopen van meubels en boeken.

Zo kunnen de scholen beter hun onderwijstaken uitvoeren. Voor €. 300,- kan een jongmeisje een opleiding tot verpleegkundige volgen.