Willy Hoogd gezellige stamgast en positieve levensgenieter

Willy Hoogd Broca Media
Foto: Broca Media
Purmerend – Willy is altijd opgewekt en maakt graag een praatje met iedereen in zijn omgeving.

Met zijn vriendelijke glimlach weet hij iedereen aan zich te binden. Want dat is deze krasse tachtiger, een echte verbinder. Ooit goed bevriend met Martin Schreuder, oprichter en directeur van vliegtuigmaatschappij ‘Martinair.’ Ook Ron Brandsteder behoorde tot zijn intimi. Voor de laatste bouwde hij zelfs later een huis.

Willy werd zo’n kleine 79 jaar geleden geboren in Vrolijkstraat te Amsterdam. Daar speelde hij als jong mannetje op het Beukenplein en in het Oosterpark. Een prachtige plek om geboren te worden en om op te groeien. Met de Dappermarkt als mooiste markt van Nederland, kon zijn jeugd niet meer stuk.

Op later leeftijd verhuisde hij naar Purmerend, waar hij nu zijn rust vindt in de Poelmanflat. In zijn werkbare leven was Willy veel van huis voor zijn werk, maar ging ook graag met zijn toenmalige vrouw op reis. Die reizen werden altijd verzorgd door Martinair. “Ik kreeg dan altijd een gids mee die ons de mooiste plekjes van het land liet zien, van China tot Bali”, vertelt hij met een grote glimlach op zijn gezicht.

Imposante man

“Daar zorgde Martin Schreuder altijd zelf voor, ik werd dan gebeld, kon op reis en alles was geregeld”, ja dat was een mooie tijd. Schreuder was een imposante man waar iedereen respect voor had, echt een directeur. Maar ik dronk koffie op zijn kamer en genoot van de omgang”, vertelt Willy.

Het bouwbedrijf Paternotte waar hij voor werkte, was zijn lust en leven. Het ene mooie bouwproject na het andere kwam tot stand onder zijn leiding. Toch was het met pensioen gaan geen straf voor hem, daar had hij wel naar uitgezien.

Ongeveer veertien jaar geleden overleed zijn vrouw en kwam hij alleen te staan. Dat is wel een slechte tijd geweest. Maar zoals we altijd zeggen, ‘het leven gaat door.’ En dat geldt zeker voor Hoogd. Na enige tijd pakte hij zijn leven weer op en geniet nu elke dag.

Van Gogh

Toch zijn er verschillende gebeurtenissen in zijn leven die hij niet snel zal vergeten. Zo weet hij nog als de dag van gister te vertellen over de moord op Theo van Gogh. “Zie hem nog zo liggen met dat mes in zijn borst, vreselijk om te zien. Later werd er geschoten in het Oosterpark en kwam er bij de achtervolging van de verdachte een motoragent te vallen.” Zijn gezicht betrekt als hij daarover vertelt.

Willy blijft niet lang stilstaan bij de vervelende gebeurtenissen in zijn leven, daar is hij te positief voor. Niet dat het hem niet raakt, dat doet het wel degelijk, maar we moeten altijd verder. Hij is sterk en wil dat ook graag uitdragen. Voor Willy Hoogd is het leven te kort om bij de pakken neer te zitten.

Hij lacht liever en verteld graag over de mooie gebeurtenissen uit zijn leven. Een rijk leven met een prachtige vrouw en twee ongelooflijk lieve kinderen. Voor het eerst in ons gesprek moet Willy even slikken. Daarna zoeken zijn ogen naar een vast punt en zijn handen trillend naar de verse koffie.

Het gaat je goed, grote vriend. Het was een eer om even naast je te mogen zitten.

Tikfoutje gezien? Laat het ons weten op: Tikfoutje@BrocaMedia.nl