Wethouder Eveline Tijmstra neemt na 12,5 jaar afscheid

Eveline Tijmstra Broca Media
Foto: Aangeleverd

Wethouder Eveline Tijmstra heeft op 9 november de gemeenteraad geïnformeerd over haar aanstaande vertrek.

Het CDA gaat op zoek naar een opvolger. Zodra bekend is wie haar opvolgt als wethouder, wordt besloten op welke datum zij vertrekt.

“Na ruim 12,5 jaar actief geweest te zijn in de Purmerendse politiek als commissielid, raadslid en wethouder, is het tijd om het stokje door te geven. Ik vond het een geweldige ervaring om mij als volksvertegenwoordiger en bestuurder in te zetten voor de stad.

Een stad waar ik met heel veel plezier woon en waar mijn kinderen zijn geboren. Onze gemeente is prachtig en ik ben trots op de bijdrage die ik heb geleverd. Nu is het tijd voor nieuwe ervaringen en meer tijd voor mijn gezinsleven.”

Veel bereikt

Dankzij haar persoonlijke en bestuurlijke inzet kan zij terugkijken op zes jaar wethouderschap waarin veel bereikt is. “Ik kijk met veel voldoening terug naar mijn werk voor Purmerend. In de afgelopen tien jaar heb ik, zowel als raadslid en als wethouder van de gemeente Purmerend, zaken opgepakt en voor elkaar gekregen.

Ik heb mij verdiept in onderwerpen, die mij na aan het hart lagen. Zo is eenzaamheid op de lokale politieke agenda komen te staan en krijgt de waarde van cultuur de erkenning die het verdient. Het verbeteren van het onderhoud van het groen in de stad en de ontwikkelingen in de binnenstad met het woningbouwplan op de voormalige PostNL-locatie zijn daar ook mooie voorbeelden van.

Dit is gelukt door de samenwerking met zowel het ambtelijk team als met de stad en haar inwoners. Vooral de contacten met instellingen en burgers vond ik leuk. Je hoort wat mensen beweegt en probeert hier iets mee te doen.

Inwoners

Samen met alle inwoners van de nieuwe gemeente kon ik werken aan een gemeente waarin sprake is van een actief verenigingsleven, een gezond bedrijfsleven, een gezellig uitgaansleven en onderlinge betrokkenheid van burgers in buurten en wijken.’

Tijmstra startte in 2010 als commissielid voor het CDA en werd in 2012 raadslid. Van 2014 tot 2016 was zij fractievoorzitter voor het CDA tot zij in 2016 benoemd werd als wethouder. Zij bedankt het college en de raad voor het in haar gestelde vertrouwen. En zij dankt iedereen met wie zij de afgelopen periode heeft mogen samenwerken.