Waterslachtoffer of toch niet geen persoon aangetroffen

Persoon te water

Pompoen te water Broca Media.nl
Foto: Frans Bauer

Purmerend – De vorst in combinatie met ijspret zorgt voor 112 melding.

Rond 15:30 uur vanmiddag werd er een persoon te water gemeld waarop de hulpdiensten uitrukten. Op de plaats van de melding werd echter niemand in het water langs De Tigrisstraat gevonden.

Brandweer en politie deden een uitgebreid onderzoek, maar troffen gelukkig niemand aan. Te water raken met deze lage temperaturen houdt niemand lang vol.

Levensgevaarlijk

Onderkoeling is levensgevaarlijk. Er kan namelijk een zogenaamde cold shock ontstaan. Als gevolg hiervan ondergaat de persoon een fysiologische reactie die optreedt wanneer het lichaam plotseling wordt blootgesteld aan extreem koud water.

De tekst gaat verder onder de video.

De reactie kan ernstige gevolgen hebben. Ademhalingsproblemen, verhoogde hartslag en zelfs het verlies van bewustzijn, is geen uitzondering. Hoe kouder het water, hoe groter de shockreactie.

De meeste mensen verdrinken door een snel optredende ‘cold shock’ en niet door de geleidelijk onderkoeling zoals vaak wordt gedacht.

Te water

Of de te water geraakte persoon op eigenkracht het water is uitgekomen, is niet bekend. Zowel brandweer en politie waren supersnel ter plaatse.

De weg werd tijdelijk afgezet en was nauwelijks begaanbaar voor het overige verkeer. Na gedegen onderzoek werd de blokkade opgeheven en kon het meeste verkeer haar weg vervolgen.

Verleiding

Het wordt dan ook afgeraden om het ijs op te gaan. Hoe groot de verleiding, het is levensgevaarlijk.

Anderen bekeken ook >>> klik hier