Water aan de lippen bij veel kappers (Herhaling feb 2021)

Caroline Zeelenberg Broca Media
Foto: Broca Media
Purmerend – Wij gingen langs bij Caroline Zeelenberg, al 17 jaar eigenaresse van kapsalon ’t Barbertje aan het Makado.

Herhaling februari 2021. Er is weinig veranderd behalve dat de schuldenberg nog groter is geworden. Veel kleine ondernemers zijn het niet alleen zat, maar kunnen gewoon niet meer. Vandaag zijn overal in de stad protesten te horen van winkeliers die met hun rug tegen de muur staan. Die de huur niet meer kunnen betalen en niet meer te eten hebben. Noodgewongen proberen ze om via allerlei bijbaantjes hun gezin en zaak te redden. 

Aanleiding is de actie #lichtvoordathetuitgaat. Een landelijke actie op 18 februari 2021 waarbij de kapsalons in Nederland tussen 18.00 – 20.00 uur hun licht ‘aansteken’ in de kapsalon om aandacht te vragen voor hun situatie naar aanleiding van de lockdown.

Op de vraag hoe zij zichzelf staande hebben gehouden, antwoordt Caroline dat dat best pittig is maar dat zij dat doet door positief te denken, de rug te rechten en contact te houden met de klanten. “En dat doe ik natuurlijk niet alleen maar samen met mijn vaste 3 collega’s.

Acties

Wij hebben diverse acties uitgezet via de Sociale Media en leveren bijvoorbeeld pakketjes met haarverf die wij altijd gebruiken. Veel van onze vaste klanten maken daar gebruik van. Men koopt ook kappersbonnen om onze kapsalon een duwtje in rug te geven. Daarnaast zet ik wat privé middelen in, dat kan even niet anders maar de reserves nemen wel af.

Tekst gaat door onder de video.

Gelukkig heb ik aan de overkant nog een studio in haarwerken. Dit valt onder de zorg en kan doorgaan. Wij hebben hiervoor direct contact met de zorgverzekeraars. Hier komen mensen met een haarziekte of een andere ziekte. Gelukkig kan ik die groep mensen helpen.”

Caroline gaat ervan uit dat zij binnen afzienbare tijd weer open mogen. Belgie en Duitsland zijn ons al voorgegaan. “Wij zijn er in ieder geval klaar voor”, aldus Caroline.