Wat is dit nou weer

Olifanten palen Cees Baerts
Foto Mihlo Baerts (Baerts Media)
Purmerend – Een heus Olifantenpad langs de MacDrive en KFC aan de Jaagweg houdt de gemoederen al jaren bezig. Maar waar blijven die olifanten dan toch?

Al heel wat jaren staan deze palen in de grond langs de McDonald’s. Aan beide zijden van de dijk staan ze daar en niemand weet waarom. Ooit zijn deze palen in de grond gezet en werd de zijkant van de dijk afgegraven. In het begin dachten wij (red) nog aan de naam ‘Purmerend’ in de dijk te verwachten.

Onze verwachting werd op de proef gesteld, geen naam ‘Purmerend’ en geen Olifanten. Iemand moet weten waar dit bouwwerk toe dient. Ooit is er een ambtenaar geweest die hierover heeft nagedacht. Ergens is een aannemer verzocht het werk uit te voeren.

Olifanten uitverkocht

Wij deden een zogenaamde rondvraag, maar niemand wist een antwoord te formuleren. Zijn de olifanten uitverkocht of slaan we de paal volledig mis met dit vermoeden. Wat het dan wel allemaal is, dat gaan we uitzoeken.

Uw hulp is daarbij van harte welkom. Dus heeft u een idee, vermoeden of antwoord. Deel dat met ons. Wij gaan volgende week op speurtocht om erachter te komen wat de reden is voor deze intrigerende constructie en zullen u van onze bevindingen op de hoogte houden.

Heet u enig idee. Laat het ons weten.