Wandelen in het Beusebos met de hele familie

Beusebos Broca Media
Foto Haico Kats
Purmerend – Op zondag 4 februari 2018 liep een groot aantal bekende en minder bekende Purmerenders met hond en kinderen gezellig door het Beusebos te slenteren. Niemand kon toen nog bevroeden wat het bos allemaal te weeg zou brengen.

Na een aantal inspreekavonden en protestdagen werd vorige week het eerste plan om van het bos een oord te maken aan de bevolking gepresenteerd. Het moet een heel mooi stukje natuur worden. Landschapsarchitecten hebben hun hersenen gekraakt, waarbij het resultaat er mag zijn.

Een plek waar de hele familie op zondag kan genieten. En zelfs na een koude wandeling in het nabijgelegen Van der Valk Hotel een kop warme chocolade met slagroom kan gebruiken.

Losse bestemming

De wandeling werd vastgelegd door Ab van der Hazel. Hieronder zijn mening van de toen nog losse bestemming.

“Het Beusebos in Purmerend is in gevaar, want de gemeente is van plan er een v/d Valk hotel neer te zetten. Bewoners van Purmerend komen hiertegen in opstand. De lokale partij Leefbaar Purmerend steunt de bewoners daarbij en met dit filmpje wil Leefbaar Purmerend aantonen dat we niet elk stukje groen altijd maar weer zo makkelijk moeten prijsgeven aan economische factoren waarbij uiteraard v/d Valk hotels de winst opstrijkt. We willen Purmerend leefbaar houden en dit stukje groen draagt daar prima aan bij. Het moet wellicht wat toegankelijker worden gemaakt om het voor meerdere personen begaanbaar te maken, maar dan is het een welkome uitbreiding van het groen dat we in Purmerend moeten blijven omarmen.

Ook een mening over de bestemming van het bos, laat het ons weten.