Volle zalen Pop & Cultuurpodium P3 geen uitzondering

Tino Martin Broca Media
Foto: Broca Media.nl

Purmerend – Terwijl theater Nederland de grootste moeite heeft om de zalen vol te krijgen. Barst de P3 uit haar voegen.

Overal in het land ervaren theaters en bioscopen een sterke afname in bezoekers. De meeste mensen zijn nog steeds angstig en begeven zich bij voorkeur niet onder grote groepen bezoekers. Waar vaste klanten of vriendengroepen extra korting krijgen, laat het overgrote deel zich niet verleiden.

Globaal heeft de entertainment branche te maken met een terugloop van ruim 35 procent. Zelfs bekende namen zien hun publiek niet in grote getalen de terugkeer maken. Ook zij staan voor halfgevulde zalen. Blijkbaar zit de anderhalve meter afstand nog in ons systeem. De maatregelen van de afgelopen twee jaar dreunen nog steeds door.

Tel daarbij op dat iedereen het veel drukker heeft gekregen. Ondernemers kampen met tal van nieuwe problemen waaronder een tekort aan personeel en duurdere energie. Willen organisaties een evenement aantrekkelijk maken, dan moeten zij vindingrijker te werk gaan. Denk daarbij aan een restaurantbezoek vooraf. Of een after party waar het feest tot in de kleine uurtjes doorgaat. Ook het geboden entertainment moet van een uitzonderlijk hoog gehalte zijn, anders blijven bezoekers thuis.

Muziekliefhebbers

De P3 voldoet blijkbaar aan de eisen van de tegenwoordige muziekliefhebbers en theaterbezoekers. Een van de vele voorbeelden van de afgelopen weken was het mega optreden van Tino Martin. De grote zaal inclusief balkon waren meer dan goed bezet. En in de hal was het eveneens beren gezellig.

Ondanks de beperkte parkeergelegenheden rondom het theater als gevolg van de vele nieuwbouwprojecten in de stad lieten bezoekers zich duidelijk niet tegenhouden. Ook de toch wel stevige gemiddelde entreeprijs van rond de 42.50 euro leek geen enkel beletsel.

De wervelende show startte rond 22:30 uur. Een enthousiaste Dj warmde het publiek op met bekende songs van Nederlandse bodem. De sfeer was super en weer P3 waardig. Ook het aanbod aan artiesten die Martin ondersteunde was meer dan verassend.

400 Optreden

Tino die zijn carrière startte rond zijn 14de wist de zaal binnen enkele minuten compleet voor zich te winnen. Na de vertolking van zijn grote hit ‘Zij weet het’ was er geen houden meer aan. In 2015 mocht Martin zich met zo’n 400 optredens per jaar de meest geboekte artiest van Nederland noemen.

De P3 deed goede zaken en stond als vanouds garant voor een avond vol plezier. Het theater stond op uit de as die werd veroorzaakt door de corona-pandemie. De nimmer aflatende energie van alle medewerkers is de sleutel tot opnieuw een groot succes geweest.

Het theater heeft een warme plek in ons hart weten te vinden. De directie liet weten uiterst tevreden te zijn, maar heeft honger naar meer. Nauwkeurig worden de marktbewegingen gevolgd. Het theaterpubliek is veranderd. Waarom nog een kaartje kopen voor een concert dat over één jaar pas plaatsvindt.

Veranderd

Robert Bout, directeur Pop & Cultuur podium P3 is hier duidelijk over. “De entertainmentwereld is veranderd en verwachten dat publiek haar oude gedrag weer oppakt is niet reëel. Wij zullen moeten meebewegen en wakker blijven”

Toch dankt het theater zijn populariteit aan het telkens weer verrassende aanbod van artiesten en muzikanten. Uiteindelijk is er meer in de stad. We hebben de Koemarkt met veel fantastische horecagelegenheden. Een prachtige Markthal als super plek om feesten in te organiseren. Maar laten we ook theater de Purmaryn niet vergeten.

De theaterwereld is nog niet uit het slop en de entertainment-motor hapert hier en daar nog. Gelukkig doet Pop & Cultuurcentrum P3 het fantastisch goed. Een resultaat om trots op te zijn. Dat het hard werken blijft, hoeft geen betoog.