Virtual Reality als belangrijke aanvulling op het traditioneel sporten

E-Sport Broca Media
Foto: Pixabay

Purmerend – Dinsdag aan staande gaat wethouder Mario Hegger ervaren hoe Virtual Reality een toevoeging is naast het traditionele sporten.

Honk- en softbalvereniging Flying Petrels is de eerste vereniging binnen de campus die de inzet van VR groot aanpakt in het professionaliseren van de leden.

E-sport is nog niet erkend als sport. Maar het heeft wel degelijk een link met sport. En het biedt kansen voor topsporters. Waar eerst het hele land doorgereisd moest worden om een gelijkwaardige tegenstander te vinden, is het met e-sports veel makkelijker om in je eigen omgeving op je eigen niveau te trainen.

E-Sport

De gemeente zet al jaren in op de ontwikkeling van H20, de grootste E-sport campus binnen Europa. Sportverenigingen kunnen hierbij aansluiten en de voordelen benutten van het sporten met ondersteuning van digitale techniek.

Denk in het geval van honkbal bijvoorbeeld aan slagtraining in een Major League Baseball stadion en data ontwikkeling bij training. Traditionele sporten krijgen op deze manier een mooie uitbreiding en bieden leden iets nieuws binnen hun sport. Dit leidt tot meer plezier, en ook tot verbeteren van prestaties.

Het laatste is niet onbelangrijk, de gemeente is via Spurd bezig met topsportontwikkeling en hier heeft e-sport een belangrijke bijdrage.