Veron Lust finisht in stromende regen na 150.000 kilometer

Harry Rotgans & Veron Lust Broca Media
Foto: Broca Media
Purmerend/Beemster – Veron’s  hobby is hardlopen. Vanmiddag voltooide hij een reis van 150.000 kilometer.

Wie bedenkt zoiets, de meeste van ons niet. Veron begon in 9 maart 1979 aan zijn monsterproject en voltooide vanmiddag op de baan van Nea Volharding de ongelooflijke afstand.

In 1979 werd hij tweede achter Paul Kraakman bij de grachtenloop van Purmerend. Deze tien rondjes wedstrijd werd gehouden over de Heren – en Nieuwegracht. Ook daar ontstond de ambitie om mee te doen aan de Olympische spelen.

De altijd tengere en vaak zieke Veron (58) was de zorg van zijn ouders. Door het lopen en goed voor zichzelf zorgen werd hij een gezond sporter. De verzamelaar in hem had een nieuwe hobby, het sparen van kilometers.

Postzegels

De één spaart postzegels en de ander bouwt treinbanen. Lust doet niets liever dan hardlopen. Zijn voeding en leven draaien om het afleggen van grote afstanden.

Van alle afstanden heeft hij een afschrift. Elke loop of wedstrijd wordt minutieus vastgelegd. Vanmiddag was het eerste gedeelte van zijn streven afgerond. Want Veron Lust gaat door zolang hij ademhaalt.

De tekst gaat verder onder de video.

Dat is hem goed aan te zien. Zijn lijf vertoond niet een grammetje vet. Bovendien is deze vijftiger op sportief gebied een voorbeeld voor menigeen.

400 meter

Wethouder Harry Rotgans luidde de bel voor de eerste ronde. Lust liep daarna 25 rondjes van 400 meter. Waarna ook Rotgans hem bij de finish stond op te wachten met bloemen.

Op de laatste 100 meter werd hij vergezeld door: Lodewijk Stiemer (94), Louie Vink (86) en Jaap Lambalk (82) drie veteranen uit de loopsport. Nea Volharding heeft een rijke geschiedenis op gebied van loop- en baansport.

En wie nu denkt dat Lust op zijn lauweren gaat rusten, die heeft u het mis.