Verlichtingswinkel ‘Trendlight’ aan de Westerstraat gaat binnenkort sluiten.

Peter de Bruin Broca Media
Foto: Broca Media
Purmerend – Peter de Bruin gaat met pensioen. “Ik wil het rustiger aan gaan doen, ook in verband met mijn slechter wordende gezondheid.”

Verlichting is bepalend voor de sfeer en roept emotie op. Een goed ingerichte woonkamer is pas echt af als de juiste verlichting ontstoken wordt. En de juiste verlichting is niet zomaar een lampje ophangen.

Peter (75) kan als lampenliefhebber zijn klanten uitstekend van dienst zijn met de juiste adviezen en heeft oplossingen voor elke inrichting. Het ruime assortiment in zijn zaak getuigd van goede smaak.

Onderdelen

Ook voor losse onderdelen was hij jaren het aanspreekpunt en leverancier. Dat is de kracht van een kleine zaak waar de eigenaar zijn klanten nog bij naam kent. Een los bolletje of kapje, geen enkel probleem Peter leverde het met veel plezier.

Alleen nu houdt het op, de zaak gaat over twee maanden voorgoed dicht. En daarmee verdwijnt er weer een icoon uit het straatbeeld van de Westerstraat. De Bruin is er klaar voor om met pensioen te gaan. Rust nemen is wat deze ras ondernemer voor ogen staat.

Inkoopprijzen

Dus Peter wil nog een laatste keer zijn licht laten schijnen voor het definitief uitgaat. De complete voorraad gaat weg tegen bodem- en inkoopprijzen. De zaak moet eind juli leeg zijn. En dat doet hem zichtbaar pijn. De laatste vijftien jaar was hij een begrip in onze binnenstad. Nu de deur sluiten valt hem niet licht.

Die service die Peter bood, vinden wij maar bitter weinig elders.

‘Trendlight’ | Westerstraat 47 | postcode 1441 AR Purmerend.

Telefoon: 06-29364612

De winkel is open op: dinsdag, vrijdag en zaterdag. Van 11:00 – tot 17:00 uur. Overige dagen kan op afspraak gewinkeld worden.