Veiligheidscontrole bedrijventerrein Volume

Spookwoning Broca Media
Foto: Broca Media

Purmerend – Afgelopen week vond een integrale veiligheidscontrole plaats op een deel van het Volume.

Bij een aantal panden zijn kleine overtredingen geconstateerd. De controle is een samenwerking van gemeente en verschillende partners zoals: de politie en Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland.

Bij de controle werden verschillende milieuovertredingen geconstateerd. Sinds dit jaar zijn bedrijven verplicht de nodige maatregelen te nemen. Ook waren er een aantal bouwtechnische overtredingen.

Orde

In het merendeel van de gecontroleerde panden waren de vereisten op orde. Alle ondernemers hebben medewerking verleend aan de controle.

Tijdens de integrale veiligheidscontroles wordt er gecontroleerd op het naleven van wet- en regelgeving. Tegelijkertijd kunnen bedrijven vragen stellen over wet- en regelgeving voor hun bedrijf.

Doel

De gezamenlijke acties hebben een dubbel doel. Aan de ene kant het ontdekken en beëindigen van onveilige situaties en criminele activiteiten en aan de andere kant het nog weerbaarder maken van verhuurders om ondermijnende criminaliteit te voorkomen.

Heeft u vermoedens van bijvoorbeeld een hennepkwekerij of andere illegale activiteiten? Dan kunt u daarvan een melding maken bij de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem. Zij zijn 7 dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Anoniem melden kan ook via het online formulier: www.meldmisdaadanoniem.nl

Anderen bekeken ook: >>> klik hier