Veel belangstelling voor begenadigd natuurfotograaf Robbé

Opening fotoexpositie Carlo Robbé
Foto: Broca Media.nl vlnr. Carlo Robbé, Barend de Boer

Beemster/Purmerend – Over belangstelling niets te klagen bij opening op Fort Spijkerboor.

Het was een komen en gaan van publiek tijdens de opening van de fototentoonstelling, ‘klein wild uit de Beemster’.  De ontvangst was super geregeld. De koffie en thee smaakte uitmuntend.

Rond 10:30 uur verzamelde een zeer geïnteresseerd publiek zich op het met zon overgoten terras van de Theetuin nabij gelegen Fort Spijkerboor.

Nerveus

Fotograaf Carlo Robbé liep nerveus heen en weer. Onder het publiek voegde zich niemand minder dan Stadsbioloog Barend de Boer. Deze nam met lovende woorden rond 11:00 uur de officiële opening voor zijn rekening.

Na een sneak preview langs de fotolijsten welke de wanden van het Fort sierde, nam hij het woord en sprak zijn bewondering uit voor de meesterwerken van Robbé. “Het is mooi dat mensen zien hoe werkelijk de natuur is”, waren zijn woorden.

Kijkje

Daarna werd het publiek uitgenodigd een kijkje te nemen. Onder het publiek bevonden zich familie, vrienden en de uitgenodigde pers.

De twee zalen welke dienstdoen als expositieruimte raakte al snel vol. Prachtige foto’s aan de wand en vitrinekasten met opgezet wild zijn een lust voor het oog.

Fotostek

Carlo vertelde het publiek hoe hij sommige foto’s had gerealiseerd. Soms uren op zijn buik in de bosjes, maar soms ook vele honderden kilometers in de auto naar een fotostek.

Na afloop werd er op het terras van de Theetuin nog druk nagepraat. Kortom een geslaagde opening voor natuurfotograaf Carlo Robbé.