Van het Gas af en milieubewust loze kreten voor Stadsverwarming Purmerend

Olie gestookte unit Broca Media
Foto: Broca Media

Purmerend/Beemster – De klachten uit de nieuwe wijken De Keyzer zijn niet meer bij te houden.

De afgelopen weken ging de buitentemperatuur iets naar beneden en het aantal klachten schoot direct omhoog. Drukke tijden voor de klantenservice en veel onvrede bij bewoners.

Veel klachten over koude huizen en lauw warmwater. Douchen blijkt op sommige dagen onmogelijk. De monteurs van Comfortpartners lopen af en aan op dit nieuwbouwproject. Hierbij maken zij melding van een te lage druk op het Stadsverwarming systeem.

Hierbij worden aanvoertemperaturen gemeten van rond de 50 graden. Bij een goot aantal bewoners werkt de vloerverwarming of de radiatoren op de hoger gelegen etages nauwelijks of niet.

Lauw water

Meldingen over lauw water zijn volgens de klantenservice geen storing. Hierop hebben verschillende al een klacht ingediend. Een te lage warmwater temperatuur zorgt voor ziekmakende legionellabacterie in de waterleidingen.

En dan is er het gebruikelijke niet terugbellen wanneer de stroring gemeld wordt bij KBK bouwgroep. En dat stoort veel mensen. De klantenservice van Stadsverwarming doet het gelukkig een stuk beter wat betreft het terugbellen.

Toch blijft de algemene oproep om maar te blijven bellen bij klachten. En in sommige gevallen heeft dit zelfs geleid tot een tijdelijke oplossing.

Klachtenregen

Dat de klachtenregen Stadsverwarming Purmerend niet koud laat blijkt wel uit de genomen actie van de afgelopen weken. Er is inmiddels een technische unit extra bij geplaats. Alleen weer heel jammer dat deze gestookt wordt op stookolie. Misschien de nieuwe transitie brandstof.

Blijkbaar is het paradepaardje van de Gemeente Purmerend niet instaat te voldoen aan de verwachting. Dus naast gas hebben de bewoners nu ook stookolie om hun nederige onderkomen te verwarmen.

Veel gekker moet het toch niet worden. Welk milieubewust bedrijf kiest voor deze brandstoffen. In Utrecht krijgen bewoners met een houtkachel tegenwoordig een premie als zij stoppen met het verbranden van hout.

Draagvlak

Van het gas af zijn hiermee loze kreten die het draagvlak danig aantasten. En het wordt nog erger als rond 15 januari de nieuwe tarieven duidelijk worden. De ACM stelt dan de tarieven vast voor 2022. Verwacht wordt dat deze flink omhoog zullen gaan.

En wat een schande zou het zijn als bewoners die gedwongen worden om Stadsverwarming af te nemen, meer moeten gaan betalen omdat de gasprijs stijgt terwijl zijzelf geen gas gebruiken.

Bewoners met Stadsverwarming en klachten kunnen zich melden bij, “Stadsverwarming Purmerend klachten dossier” Deze Facebookgroep heeft het voornemen rond januari 2022 een Stichting te zijn. Van daaruit kunnen verschillende rechtszaken worden opgestart.

Link: Stadsverwarming Purmerend klachten dossier.