Uitreiking wapenschild Mazurel Installatietechniek 

Mazurel Broca Media
Foto: Aangeleverd

Purmerend – Commissaris van de Koning Arthur van Dijk heeft woensdag 21 juni namens de Koning en in het bijzijn van burgemeester Ellen van Selm het predicaat Hofleverancier uitgereikt aan Mazurel Installatietechniek B.V.

Op 11 september 1922 startte Albert Pieter Mazurel een electrotechnisch bureau in het voormalige postkantoor aan de Hoogstraat 26 in Purmerend. Veel oudere inwoners van Purmerend kunnen zich de winkel herinneren waarin de vele hanglampen, centrifuges, wasmachines, koelkasten radio’s en later televisies stonden uitgestald.

Projecten

Eind jaren 50 kwamen zoons Bert en Cas in het bedrijf. Er werden door de jaren veel projecten gerealiseerd op electrotechnisch en loodgietersgebied, zoals het voormalige stadsziekenhuis en het politiebureau aan de Overweerse Polderdijk.

In 1987 werden de deuren aan de Hoogstraat gesloten en verhuisde het bedrijf naar de achtergelegen Westersteeg. In 1996 werd de zaak verkocht en overgedragen aan Bert van der Velden en Cees Groot sr., beiden oud-personeelsleden van Mazurel.

Verhuizen

In 1999 verhuisde het bedrijf naar de huidige locatie op de Baanstee-oost omdat het centrum te klein werd en de bereikbaarheid slecht. Sinds 2020 is het bedrijf voortgezet door Cees Groot jr. en Cees Groot sr.

Met werkzaamheden door heel Nederland en delen van Duitsland, België en sinds kort Frankrijk is Mazurel installatietechniek een electrotechnisch installatiebureau met een bekende naam in de elektrotechniek ver buiten de stadsgrenzen van Purmerend.