Tweemaal beroofd in vijf maanden tijd van twee dure Rolex horloges

RG Broca Media
Foto & video: Cees Baerts

Purmerend – Je werkt hard en houdt van mooie dure auto’s en heerlijke Champagne.

Om het leven te vieren geniet je van alles wat het leven te bieden heeft. Weekeindje Max Verstappen en uit eten of naar Ajax met goede vrienden. Daarnaast ben je penningmeester voor een Stichting die heel veel goede dingen doet voor kansarme kinderen in Afrika. Kortom het leven is mooi en lacht je toe.

Dan word je binnen vijf maanden tweemaal op straat beroofd van een goude ketting, een dure design bril en twee kostbare Rolexen. Dit overkwam de immer sympathieke en sociaal ondernemer R.G uit Purmerend.

De eerste keer was in april van dit jaar. Op de 21ste is het raak op de Antwerpenhaven. Rond 18:00 uur loopt G vanaf zijn kantoor naar zijn auto. Voor dat hij goed en wel kan instappen staan er twee gewapende jongemannen tegenover hem.

Wapens

Hij schrikt zich een hoedje en geeft onder bedreiging van wapens zijn bril en horloge af. De twee mannen maken zich uit de voeten en hij blijft totaal ontredderd achter. Minuten gaan voorbij voor hij beseft wat er gebeurd is. De politie start direct een onderzoek en G pakt zijn leven weer op.

Navraag (Red) leert dat er in deze zaak nog geen mededelingen gedaan worden en zeker nog geen verdachte zijn aangehouden. De ondernemer in G zorgt ervoor dat hij de draad weer oppakt. “Blijkbaar hoort dit bij het leven tegenwoordig”, denkt hij.

Straatroven waar het gaat om dure sierraden en kostbare horloges zijn aan de orde van de dag op dit moment. Bijna altijd zijn het jonge daders die voor ernstig geweld niet terugdeinzen. Wapens zijn op elke hoek van de straat te koop en de politie heeft in veel gevallen het nakijken.

Straatroven

Op 8 september zit G met enkele vrienden in een bekend café op de Koemarkt. Hij heef samen met vrienden en zakenpartners veel lol gehad bij de kortebaandraverij. Tijdens het cafébezoek merkt G dat er twee jongemannen belangstelling voor hem hebben. Het is een mooie altijd goed geklede man die aan alle kanten luxe uitstraalt.

Op zijn sociaalmedia-kanalen is hij veelvuldig te zien met bekende Nederlanders als Rico Vermolen en John van den Heuvel. Ook is hij te vinden bij alle belangrijke wedstrijden van Ajax. Wie de charmante G eenmaal heeft leren kennen, zal hem niet snel vergeten.

Schokkende beelden – De tekst gaat verder onder de video.

Eenmaal terug aan tafel meldt hij aan één van de andere gasten zijn bevindingen. En laat het voor wat het is. Aan het einde van de avond loopt hij richting zijn auto die even buiten het centrum geparkeerd staat. Iets in hem zegt dat hij gevolgd wordt en de rillingen lopen over zijn rug.

Eenmaal in de auto keert de rust een beetje terug in zijn hoofd en vertekt vanuit de stad naar huis. Toch moet hij de nacht terugdenken aan 21 april. Uiteindelijk valt hij in slaap.

20 seconden

Vanmorgen rond 10:00 uur komt hij uitgeslapen aan bij zijn kantoor in Purmerend. Na zijn auto te hebben geparkeerd stapt hij uit en loopt richting de voordeur van het pand. Binnen 20 seconden staan er twee gewapende jongemannen voor zijn neus die hem tegen zijn eigen auto aandrukken.

Beide zijn gewapend en eisen zijn goudenketting en zijn Rolex horloge. Van schrik staat hij aan de grond genageld waarna de mannen de ketting van zijn nek rukken en zijn horloge stelen.

Waarom nou

Als de mannen wegrennen maakt hij alleen maar een gebaar van, ‘waarom nou.’ Aan de overkant van de straat staat een vluchtauto klaar waar de rovers in vertrekken. Volledig onthutst loopt hij zijn kantoor binnen en laat de politie bellen.

Binnen afzienbare tijd is de straat afgezet met rood witte linten en doen rechercheurs hun werk. Het ambulancepersoneel verzorgt zijn linkerarm waar hij ligt gewond aan is geraakt. Gelukkig vallen zijn verwondingen mee. Als wij (Red) hem later op de avond spreken, dan is hij terneergeslagen door het gebeuren.

Cursus

“Hoe kan dit in Nederland gebeuren. Vanuit een situatie dat ik helemaal niets had, heb ik mij opgewerkt tot wat ik nu heb en wie ik geworden ben. Iemand die met drank op achter het stuur gepakt wordt, moet een cursus doen en is een jaar zijn rijbewijs kwijt. Deze jongens krijgen als ze gepakt worden hooguit een maand gevangenisstraf.

Ik ben in vijf maanden tijd tweemaal berooft en heb er ook wel wat moeite mee op dit moment. Alles wat ik heb daar is keihard voor gewerkt. Niets heb ik cadeau gekregen. Zuinig zijn en slim met je zaak en geld omgaan is wat ik geleerd heb. De moed zakt een beetje in mijn schoenen.”

“Morgen zal het wel weer anders zijn”, zijn de laatste woorden aan de telefoon. Waarna de verbinding verbroken wordt.

Mazzel

En dat zal ook wel. Toch hakken deze gebeurtenissen er flink in. Wat had er kunnen gebeuren als het wapen wel was afgegaan. We spreken dan altijd maar weer van een mazzel. Of er aan deze gebeurtenissen mazzel verbonden is.

G is een positief en sociaal mens die er wel weer bovenop komt, maar of hij komende maandag vroeg weer opstaat om naar kantoor te gaan, blijft de vraag.

Op verzoek van G zijn er geen namen van personen of gelegenheden genoemd. Hij dankt de politie en het ambulancepersoneel voor hun inzet.