Twee op een rij campeerwagens branden volledig uit

Forensisch onderzoek Broca Media
Foto & Video: Cees Baerts

Purmerend – Rond 01:15 uur vannacht werd er een melding gedaan van een autobrand.

Bij aankomst bleek het te gaan om twee campeerwagens die op het parkeerterrein van de Fysiotherapie aan de Lisdoddestraat geparkeerd stonden.

Beiden voertuigen waren ondanks de razendsnelle brandweer niet meer te redden en branden tot op de grond af. Blijkbaar is het vuur begonnen tussen de voertuigen waarna er geen redden meer aan was.

Vakantie

De eigenaar die wij spraken verklaarde dat hij en zijn gezin slecht één keer met de wagen op vakantie te zijn geweest. “Het is onze tweede camper en deze beviel juist heel goed”, verklaarde hij met een beteuterd gezicht.

Na de vakantie stonden er enige onderhoudswerkzaamheden gepland. Dat is niet meer mogelijk. De wagen moet als verloren worden beschouwd. De andere eigenaar verklaarde dat zijn kleding en schoenen ook verloren waren gegaan. “Wie verwacht dit nou”, was zijn reactie.

De tekst gaat onder de video verder.

Beiden wagens stonden nog geen veertien dagen na de vakantie op deze plek en zouden binnenkort naar de stalling gaan.

Vandaag verrichte een forensisch-team van de politie een onderzoek waarbij een speurhond werd ingezet. Dat houdt in dat de brandweer de plek heeft overgedragen als plaats delict.

Vluchtroute

Er wordt dan gekeken naar de mogelijk gebruikte ontbrandingsbrandstof en aanloop of vluchtroutes. Of deze brand verband houdt met eerdere meldingen is niet bekend. Waarschijnlijk gaat het om brandstichting en zal er een daderprofiel aangemaakt worden.

De schade loopt, naast het persoonlijke leed in de tienduizenden euro’s. De voertuigen zullen door een berger worden afgevoerd. De buurt is flink geschrokken van het gebeuren.