Top slager Walter Brouwer medio februari 2021 omgetoverd tot filmset

Walter Brouwer Broca Media
Foto: broca Media
Purmerend – De slagerij van Walter Brouwer aan de Padjedijk 13 gaat medio januari 2021 fungeren als decor voor het verhaal ‘toeval’ uit het boek, “Het komt op als…”

Afgelopen week zijn er tussen Walter Brouwer en Broca Media mooie afspraken gemaakt voor het verfilmen van het verhaal, ‘toeval’. Dit verhaal gaat over een man die bij de slager binnenstapt maar niet tot de vaste klanten behoort.

Na de vraag van de slager of de man nieuw is in de buurt begint de man met het afsteken van zijn verhaal. De slager kan niets anders dan luisteren. Dit tot ergernis van de overige klanten. Dan loopt er na verloop van enige tijd een buschauffeur binnen. Nadat deze het verhaal heeft aangehoord. Stelt hij slecht één vraag waardoor de hele situatie een andere wending krijgt.

Eenzaam

Komisch maar ook pijnlijk wordt de eenzaamheid van de vertellende man aangetoond. De stilte is voelbaar als de winkelbezoekers en de slager elkaar aankijken. De buschauffeur besteld zijn vlees en vertrekt in de gedachte dat hij het juiste heeft gedaan. Dit verhaal kwam tot stand uit een gesprek op straat tussen twee mensen die elkaar toevallig ontmoeten.

De verhalende man was op dat moment heel blij dat er iemand naar hem wilde luisteren. In werkelijkheid was hij eenzaam en had onlangs zijn vrouw verloren aan kanker. De buschauffeur had alleen maar oog voor zijn eigen gemopper. Beide mannen communiceerde  op een andere frequentie waardoor dit waardevolle verhaal een eigenaardige draai kreeg.

Onverstoorbaar

Zomaar een verhaal wat de schrijver van ‘toeval’ aanhoorde en optekende. In een later stadium is de slager erbij verzonnen. De slager versterkt met zijn houding de gevoelens van de overige toehoorders. Onverstoorbaar is hij bezig met zichzelf en zijn handel, mooi vlees verkopen.

Uit beleefdheid vraagt hij aan elke klant hoe het met ze gaat, maar tijd om het antwoord aan te horen heeft hij niet. Walter Brouwer werkt graag mee aan de totstandkoming van deze korte speelfilm.

Houd dus deze site en ons youtube kanaal in de gaten. Dan mist u niets.