Top ondernemers Spijkerman & Limmen bundelen hun krachten

Dubbel dekker Banketbakker Limmen Broca Media
Foto Aangeleverd
Purmerend – Banketbakker Michel limmen lag ’s nachts wakker voor Koningsdag en Frans Spijkerman had ruimte over nu zijn restaurant gesloten is.

Michel Limmen draaide en woelde zich door de nacht heen en kon de slaap niet vatten. De grote vraag die repeterend door zijn hoofd speelde, “Moet ik op Koningsdag Oranje Dubbel Dekkers verkopen of niet.” ‘S morgens wist hij het, “Ik zet die vraag gewoon op Facebook, dan zie ik wel”, dacht hij.

“Binnen de kortste keren waren er ruim tweehonderd positieve berichten”, verteld Michel. “Maar dan beginnen de problemen pas echt, hoe krijg ik dat uitgeleverd.” Samen met zijn vrouw Marieke werd er nagedacht over een marktkraam voor de deur van hun winkel te plaatsen. Want de klanten stuk voor stuk naar binnen, dat gaat veel te lang duren.

Vaste klant

Frans Spijkerman had ook gehoord van de plannen van Michel. Deze twee ondernemers kennen elkaar al jaren omdat Restaurant Spijkerman vaste klant is bij top-banketbakker Michel Limmen. Frans verteld, “ik zat met Tineke nog een koppie te doen en dacht ineens aan de winkel van Michel. Daar gaan onder de huidige omstandigheden niet veel mensen binnenkomen, hoe gaat die man dat doen?”

Frans twijfelde geen moment en stapte de volgende dag bij Limmen naar binnen. Daar bood hij Michel het gebruik van zijn restaurant aan om zijn ovenverse gebak en oranje Dubbel Dekkers uit te leveren. Frans had het hele plan al klaar en verbaasde Michel zodat die op dat moment niet veel kon uitbrengen dan, “ik ga er even over nadenken!”

Geschenk

Totaal flabbergasted gaat Michel zoals gewoonlijk weer aan het werk. Later op de avond wanneer hij rustig thuis zit, daalt de mist in zijn hoofd en evalueert hij de dag. Als donderslag bij heldere hemel, ziet hij de aangedragen hulp van Frans ineens als een geschenk uit diezelfde hemel. Minutenlang kijkt hij voor zich uit en ervaart het aanbod van Frans als overdonderend.

Daags daarna maken beiden mannen plannen voor een perfecte Koningsdag. Klanten bestellen zoals zij dat elk jaar gewend zijn, bij Banketbakkerij Limmen hun gebak en Oranje Dubbel Dekkers. De uitlevering is dit jaar even verderop bij Restaurant Spijkerman aan de Neckerdijk.

Spijkerman open

En omdat Spijkerman dan toch al open is. Zet het restaurant van Frans ook nog eens de deuren wijd open voor het afhalen van een heerlijke warme maaltijd later op de dag. Frans doet er laconiek over en haalt zijn brede schouders op, “je moet mekaar toch helpen”, besluit hij met zijn bekende glimlach.

Michel kan het nog steeds niet bevatten. “Prachtige tijd om elkaar beter te leren kennen”, zegt de altijd opgewekte banketbakker.