Trojaanse Wijven op drijvend podium

Trojaanse Wijven Broca Media
Foto: Aangeleverd

Purmerend – Het Leeghwaterbad is op 15 april een bijzondere locatie tijdens de indringende voorstelling.

Op een drijvend podium vertellen niet-westerse vrouwen over oorlog, onderdrukking, vluchten en een nieuw leven opbouwen in Nederland. Het is een intense beleving en het zwembad staat symbool voor de zee als poort naar een beter leven voor vluchtelingen.

In de voorstelling vertalen de vrouwen de strijd tussen de Grieken en Trojanen naar de huidige vluchtelingenproblematiek.

Zwembad

Er is een drijvend podium waarop de vrouwen dansen, zingen en hun intense verhalen vertellen. Zij gebruiken de ruimte rond het bad. De actrices lopen langs, wat hun verhaal nog intenser laat binnenkomen. Het publiek draagt koptelefoons, de afstand tussen actrices en publiek raakt ook daardoor steeds een beetje kleiner.

reserveren

De toegangsprijs is tien euro en een kaartje reserveren gaat via de website van het zwembad. Er is voor 120 belangstellenden plaats. De voorstelling begint 20.45 uur en is twee uur later afgelopen.

De voorstelling ‘Trojaanse Wijven’ is mogelijk gemaakt door de Buddy Film Foundation. Die organisatie is een startloket voor gevluchte creatieven uit de filmsector die met workshops en projecten aan betaald werk worden geholpen.