Supermarkt overvallen in Hoorn, politie zoekt getuigen

Politie Broca Media
Foto: Broca Media.nl

Hoorn – De politie heeft op maandag 1 mei rond 18.50 uur een melding gekregen van een overval op de supermarkt aan de Huesmolen.

Bij het afrekenen deed een man een greep in de kassalade. Tijdens zijn vlucht heeft hij een omstander gestoken die hem wilde overmeesteren. Deze persoon hoefde gelukkig niet te worden behandeld.

Nadat de man met veel kabaal een greep in de kassa deed, vluchtte hij de supermarkt uit. Hij rende richting het Kaarder. Twee omstanders probeerden zijn vlucht te voorkomen.

Omstanders

Als reactie hierop stak de dader één van deze omstanders met een mes. De wond was gelukkig oppervlakkig en behandeling was niet nodig.

Deze persoon maakt het naar omstandigheden goed. De dader is na dit steekincident verder De Kaarder opgerend en in onbekende richting gevlucht. Na een zoekslag is de verdachte niet meer aangetroffen.

Aangifte

Er is aangifte gedaan en er vindt nazorg plaats voor de omstanders en medewerkers van de supermarkt. De politie heeft direct een onderzoek ingesteld. Aan het Kaarder trof de politie een fiets en zwarte kleding aan, die vermoedelijk van de dader zijn.

Ook werden producten uit de supermarkt aangetroffen aan de Huesmolen. Mogelijk dat deze aangetroffen goederen verband houden met de verdachte. Dit wordt nader onderzocht.

Er is nog niemand aangehouden. De verdachte voldoet aan het volgende signalement:

Man

Tussen de 16 en 25 jaar oud

Licht getinte huidskleur

Tussen 1.65 en 1.80 meter lang

Droeg zwarte kleding

De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844. Mocht u op een andere manier weten wie bij de overval betrokken is dan horen wij dat ook graag. Dat kan anoniem, bel dan misdaad anoniem via 0800-7000. De politie neemt ook graag kennis van eventuele beelden, ook van dashcams uit die buurt op dat tijdstip.