Stem op de beste foto van Purmerend

Perfecte plaatje etalage Looman Broca Media
Foto: Aangeleverd
Purmerend – Wie door de Strada in het hart van het centrum wandelt, komt langs een prachtige etalage.

Foto Looman is tot 1 mei dè plek om adembenemende foto’s te bekijken. Zeven fotografen hebben hun best gedaan en elk twee werken ingeleverd voor de wedstrijd Het Perfecte Plaatje van Purmerend 2021, naar het gelijknamige programma op tv.

Het onderwerp is voor de toeschouwer meteen duidelijk: hier is Purmerend op zijn markantst en meest karakteristiek geportretteerd. We zien moderne flats, oude gevels, de stad bij dag en bij nacht. De beroemde koeien ontbreken niet, maar er is ook oog voor verbazend moderne details.

typerende plek

Die details maken deel uit van de opdracht waar de fotografen zich aan hebben gehouden. Ze moesten één foto van een typerende plek in de stad maken en één foto van een klein onderdeel daarvan. Elk van de kunstenaars heeft dat op eigen wijze ingevuld, met grote originaliteit.

Het spannende is dat de uitslag van de wedstrijd door de kijker bepaald wordt. Iedereen kan meedoen en stemmen op de beste foto. De stembiljetten liggen klaar bij Foto Looman. Op zaterdag 1 mei om 11 uur ’s ochtends sluit de wedstrijd. Om 14:00 is de prijsuitreiking en weten we wie het perfecte plaatje van Purmerend heeft gemaakt.