Stadsverwarming en politiek al jaren Oost-Indisch doof voor klachten

Dronken van ellende Broca Media
Foro: Pixabay
Purmerend – Het is triest gesteld met de oren van Stadsverwarming, de politiek en de betrokken wethouders.

Ooit was Stadsverwarming een stichting die werd opgericht door de Gemeente. In het jaar 2007 werd de BV Stadsverwarming geboren en begon het verdienmodel met alle gevolgen van dien. Torenhoge kosten, een incassoafdeling die een slechtere reputatie heeft dan menig Gerechtsdeurwaarder en een klantenservice die als deksel op de doofpot dienstdoet.

Klanten staan volledig in de kou en de politiek is Oost-Indisch doof voor de commentaren van de klanten en inwoners van Purmerend en straks ook Beemster. Een perfect georganiseerde machine kunnen we Stadsverwarming jammer genoeg niet noemen. De schuld bij de Gemeente loopt elk jaar op. Als wij goed geïnformeerd zijn is het huidige bedrag zo rond de 45 miljoen.

Wel is er voor het eerst dividend uitgekeerd en u raadt het al, aan diezelfde Gemeente. Dat noemen wij dan maar een sigaar uit eigen doos. En dan nog iets, wie beschouwen wij als de Gemeente, dat zijn de inwoners toch! Dus die 45 miljoen hebben wij met z’n allen bij elkaar gebracht. En van die dividenduitkering heeft niemand van ons iets gezien. Geen euro korting door gekregen. Wel een hogere rekening voor de soms slecht geleverde warmte en service, maar ook de minachting van de hoge heren was onze beloning.

Oorlog

Elk weldenkend mens zou de haren uit het hoofd hebben getrokken bij het commentaar en de klachten die bij ons binnenkomen. Op een van onze Facebookgroepen lijkt het wel oorlog. Geen mens met een beetje inzicht zou de tarieven durven te verhogen met het inzicht dat wij zo langzamerhand krijgen.

De commentaren op, “Stadsverwarming.Purmerend.Klachten.dossier, liegen er niet om en worden steeds grilliger. Wij als redactie schrikken van de boosheid, maar zijn ook diep bedroeft door de onmacht die gebruikers ervaren. Verschillende mensen zijn totaal uitgeput en weten zich geen raad meer. Vermoeid en moe gestreden geven zij het op. Het is Goliath de reus tegen David, een gewone herdersjongen. Waarbij de laatste het door geloof uiteindelijk won.

Waar wij ons in het bijzonder over verbazen zijn de grote en lokale nieuws Media. Niemand op een enkeling na (Regio Media) durft blijkbaar te schrijven over dit onderwerp. ‘Niemand bijt de hand die hem voedt’ is niet alleen een gezegde maar de keiharde waarheid.

Infuus

Waarom wij van Broca media dan wel. Nou dat is ook weer heel simpel. Wij liggen niet aan het infuus bij de Gemeente Purmerend of Stadsverwarming. Onze inkomsten komen uit werkzaamheden die wij leveren. Het maken van video’s voor iedereen met een eerlijk product. We schrijven in opdracht teksten voor reclamedoeleinden, maar zo nu en dan maken we ook nieuwsartikelen zoals deze, omdat we dit nodig achten, gezien de klachten die bij ons binnenkomen.

Veel genoemde klachten zijn: de onderbrekingen, de administratiekosten, de rigide incassoafdeling, de te hoge tarieven, het zonder bericht vooraf verhogen van de tarieven en de monopoliepositie, ga zo maar door en ga zo maar door. Kortom een verdienmodel om je voor te schamen.

Via onze Facebookgroepen beloven wij geen Eureka of de overwinning. Onderhandelen is altijd het uitwisselen van belangen. Waarbij geldt, wat het zwaarst is, moet het zwaarst wegen. Sinds afgelopen maandag 25 januari zitten wij aan tafel met de directie van Stadsverwarming. Voor de tweede maal op donderdag 4 februari. Dat is bereikt door veel klachten inzichtelijk te maken en te benoemen.

Duizend leden

Wat de uitkomst ook zal zijn, wij zullen u regelmatig op de hoogte houden. Waarbij opgemerkt dat wij niemand uit de weg gaan. De Gemeente, de directie Stadsverwarming en de betrokken wethouders hebben roomboter op hun hoofd. Wij hebben de verantwoording van zo’n kleine duizend leden opgelegd gekregen. Iets dat wij heel serieus nemen.

Uw mening doet ertoe. Vul onderstaande bon in en wij gaan ermee aan de slag. 

Link naar de Facebook groep.