Sprookjesachtige beelden tijdens Winter waterland 2021 (Overzicht feb. 2021)

Schaatsen Ilpendam Broca Media
Foto: Joyce Soederhuizen
Purmerend – Mooi weer en forse koude zorgde vandaag voor prachtige beelden van sneeuw- en ijspret.

Februari van dit jaar 2021 was het zover, overal in waterland kon geschaatst worden. Onze videograven maakte een rondje en deze opnamen. 

Vanmiddag zijn onze cameralieden en fotograaf een paar uur op stap geweest om prachtige beelden voor u te maken. Overal troffen zij vrolijke gezichten en blije mensen aan. Het was vooral veel ijsplezier en samen ontspannen. Mensen van alle leeftijden beleefde veel plezier van de sneeuw en het ijs.

Bij Ilpendam was het bekende kleine water aan de Jaagweg goed voor sprookjesachtige beelden. Overal in Purmerend en op kleine wateren werd naar hartenlust geschaatst. Even de narigheid van de afgelopen maanden achter ons latend, genoot iedereen zichtbaar van het buiten zijn en lol maken.

De tekst gaat verder onder de video.

Politie en andere hulpdiensten hadden in tegenstelling tot het landelijke beeld, helemaal niet te doen. Een woordvoerder van de afdeling communicatie uit Zaandam vertelde ons, “het is in Waterland geweldig verlopen. Mensen houden zich zichtbaar aan de 1.5 meter en op de grotere wateren hebben wij niet hoeven ingrijpen.”

Ook de brandweer was vol lof over de ijspret en hoefde niet uit te rukken voor mensen die te veel risico hadden genomen. “Het is opvallend rustig”, werd ons medegedeeld.

Foto’s Joyce Soederhuizen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waterlanders verdienen een groot compliment en lieten zien hoe het ook kan.