Speeltuin ‘de Speelkraam’ weer open en helemaal gelukkig

Yvonne Moes Broca Media
Foto Broca Media
Purmerend – Maanden geleden moest ‘de Speelkraam’ helaas de hekken sluiten. Kleine trouwe bezoekertjes mochten er niet meer binnen. En dat hakte er flink in.

Het begin van de coronacrisis trof ook deze geweldige plek waar menig kleintje graag vertoefde. Daar zit je dan met je tomeloze energie. Buiten met je vriendjes spelen zit er even niet in. Maar ook het spelen in je favoriete speeltuin is over en niemand weet voor hoelang. Een mazzel je bent niet de enige. Al je vriendjes overkomt hetzelfde, ook zij zitten thuis.

Menig gezin wordt flink op de proef gesteld, papa en mama zijn dit ook niet gewend, een peridode van thuisquarantaine breekt aan. Niemand weet hoe lang dit gaat duren. De eerste weken vallen eigenlijk wel mee, maar dan wordt het toch wel zwaar en lastig.

Energiebommen

Na verloop van tijd moet er door de ouders toch ook weer gewerkt worden, al is het vanuit huis. En om dan van die kleine energiebommen om je heen te hebben, dat valt niet mee. Gelukkig zijn er ook gezinnen die ervan hebben genoten. Vele ervoeren veel tijd met je kinderen doorbrengen als een zegen.

De kleintjes, die hadden helemaal geen keus en begrepen het misschien ook niet helemaal. Niet naar ‘de Speelkraam’ mogen zorgde ervoor dat deze kleine mannen en vrouwen hun energie niet kwijt konden. Dat zal voor sommige best heel lastig zijn geweest.

Mooie plek

Gelukkig is ‘de Speelkraam’ weer open en kan er buiten weer naar hartenlust gerend en geschommeld worden. Een mooiere plaats is er in Purmerend niet te vinden dan ‘de Speelkraam’ in het Leeghwaterpark 4

Alle speeltoestellen zijn geschikt voor jonge kinderen. Het bestuur heeft rond de vijfentwintig vrijwilligers die daar dagelijks heel veel werk aan hebben. Elke dag is er wel wat te doen. Van het repareren van het meubilair tot het schilderen van de toestellen en schoonmaken van het terrein.

Met name Yvonne Moes is heel gelukkig en kan niet wachten op de eerste kleine bandieten.