Soep op zaterdag en lekker tennissen om fit te blijven

Soep op zaterdag Broca Media
Foto Broca Media
Purmerend – Deze gezellige maar vooral actieve mevr. kwamen wij tegen bij het Makado winkelcentrum. Een heel gezellig gesprek over haar hobby’s en gezin waren het gevolg.

Dit is een herhaling uit 2018.

Mevr. werkte als assistente op de keel, neus en oor afdeling (KNO) van het Waterland ziekenhuis. Dat heet tegenwoordig het Dijklander ziekenhuis. Haar man werkte even verderop bij de politie. Dat was wel handig, zij kreeg namelijk nooit een bekeuring, zegt zij grappend.

Trots vertelt zij bijna 50 jaar getrouwd te zijn en nu samen met haar man te genieten van het pensioen. Samen veel fietsen, een wijntje drinken en lekker wat eten. Maar wel elke dag iets anders en altijd vers. Voor zaterdag staat er heel vaak soep op het menu.

Kwadijk

Vanuit haar woonplaats Kwadijk komt zij graag naar Purmerend om te winkelen. Voorwaarden is wel dat we fit blijven. Het mooie Kwadijk is haar lief, “een prachtige plek om te wonen.”

Na ons gesprek ging zij lekker boodschapjes doen en terug naar huis. Haar man ging vandaag de andere kant op, maar kwam gelukkig wel weer thuis. Als oma van vier kleinkinderen vertelde zij heel graag over haar kleindochter die voor arts studeerde. Die liep stage in het ziekenhuis waar zij heel lang met veel plezier gewerkt had.