Scholen gaan met Bram voor groen en gezond

Schooltuinen Broca Media
Foto: Moments by Kelly
Purmerend/Beemster – Maandag zijn de eerste Bram’s Schooltuinen-lespakket in gebruik genomen.

Dit gebeurde op de Alexander Roozendaalschool. Bram’s Schooltuinen is een programma dat basisschoolkinderen op een interactieve manier kennis laat maken met tuinieren en gezond eten. Alle basisscholen in Purmerend en Beemster kunnen hieraan meedoen.

Groen goed

Wethouders Paul van Meekeren en Jos Dings mochten samen met de leerlingen van de Alexander Roozendaalschool en Bram en Nicole Engberts de eerste kruidenpotjes planten.

Van Meekeren: ‘Wat een goed initiatief. Op deze manier kunnen kinderen op een speelse manier zelf beleven hoe planten ruiken, voelen, groeien en verzorgd moeten worden. Dat maakt het een stuk leuker om mee bezig te zijn.’

Dings is het daarmee eens: ‘Groen doet een mens goed. Ook voor kinderen is de natuur en gezond bezig zijn erg belangrijk. Bij het verzorgen van plantjes ontwikkelen zij bovendien hun motoriek en kennis over de natuur op een manier die bij hun leeftijd past.’

Schooltuinen

Bram en Nicole Engberts zijn samen de beheerders van het Arboretum in de Beemster. Daarnaast is Bram bekend van Bram’s Natuur en ‘The Green Make Over’ op SBS6. Zijn missie is om de natuur op een speelse manier weer dichter bij de kinderen te brengen.

Bram’s Schooltuinen is het natuureducatieprogramma met drie thema’s voor de jongste groepen kinderen op de basisschool. Bij de start van het nieuwe thema ontvangt de school een compleet lespakket.

Dit pakket bestaat uit een mobiele schooltuin, naambordjes, gietertjes, informatieposters en -flyers en een volledig verzorgd lesprogramma. Bij ieder thema komt Nicole of één van haar collega’s langs op school om een gastles te geven. Na deze les kunnen de kinderen direct aan de slag.

Gezonde voeding

Dit alles met als doel om kinderen in een gezonde en gelukkige leefomgeving op te laten groeien door hen op sociaal, emotioneel en motorisch gebied te stimuleren.

Doe mee

Alle baisscholen in Purmerend en Beemster, zowel regulier als speciaal, kunnen zich aanmelden voor dit project. Meer informatie over het schooltuinprogramma is te vinden op bramengberts.nl/schooltuinen.