Rondje van de zaak met Frans Spijkerman en Robert Teunisse

Peloton Spijkerman Broca Media
Foto: Ron ter Schegget

Advertorial – Rondje van de zaak dachten Frans en Robert. Maar dan wel in de juiste sportkleding.

Wanneer deze twee werelden bij elkaar komen, dan is succes gegarandeerd. Zo begonnen Frans en Robert hun eerste verkende gesprekken een aantal weken geleden. Het eindresultaat is zoals verwacht, geweldig.

Robert Teunisse dreef meer dan 27 jaar met veel succes makelaarskantoor Teunisse. Rond 2021 vond deze ondernemer het tijd om iets anders te gaan doen. “Volg je hart”, vertrouwde hij ons toe. En dat deed hij.

Hij stapte uit de makelaardij en begon een hardloop speciaalzaak aan de Peperstraat. “Die was er niet in Purmerend. Hardlopers moesten naar Amsterdam of Hoorn voor hun: schoenen, kleding en deskundig advies en dat moest anders in mijn beleving”, zegt een gemotiveerde Teunisse.

Uitstap

Al heel wat jaren is hijzelf enthousiast sporter en beperkt zich tot: hardlopen, fietsen en zwemmen. De uitstap naar een hardloopwinkel was dus niet te vermijden. Na een korte verbouwing opende hij de deuren rond 2021. Alle beperkingen ten gevolge van de coronapandemie golden destijds nog, maar Robert was niet tegen te houden.

De deuren gingen open en de eerste klanten werden op hun wenken bediend. Maar Teunisse had ook nog tijd voor zijn passie het fietsen. En elk rondje dat hij reed eindigde steevast bij Spijkerman op het terras. Enkele bekende en minder bekende Purmerenders werden door zijn aanstekelijke enthousiasme aangestoken.

Al snel werd de groep fietsers groter en groter. En weer eindigde zij bij Frans Spijkerman voor een vers koppie koffie en een lekkere punt Appeltaart. Inmiddels bestaat de groep uit zo’n 35 personen.

Middelpunt

Spijkerman is voor heel veel fietsers het middelpunt van hun ritten. In het weekeinde zijn het vaak de wielrenners en door de weeks de recreanten. Druk en gezellig is het er altijd. Het Restaurant voldoet perfect aan de eisen die gesteld worden. Zo zijn er meer dan voldoende fietsrekken aanwezig om de kostbare bicyclette veilig te parkeren.

De koffie en de broodjes altijd vers geserveerd door het Spijkerman team. De zaak is dan ook meer dan bekend bij de klanten en staat zeer goed aangeschreven. Er zijn zelfs veel ritten die hier beginnen en na een lekker dagje in de omgeving vertoeven er ook weer eindigen.

Op een zeker moment zag Frans de groep van Robert Teunisse alleen maar groter worden en daar moest iets mee gedaan worden, vond hij. De Kanaalkade, maar ook de Neckerstraat danken hun populariteit en aanzicht aan deze ras ondernemer. De panden die hij daar in 2015 neerzette bepalen tot in hoge mate het aanzicht van Purmerend.

Peleton

Frans en Robert deden wat verkennende gesprekken die leiden tot het aankleden van een compleet peloton. De kleur is uiteraard zwart en verwijst stiekem naar de altijd zwarte hoed van Spijkerman.

Beide heren zijn razend enthousiast, maar ook de vriendenclub fietsers is uiterst tevreden. Op de voor- en achterzijde staat het Restaurant vermeld. Op de beide flanken staat de Lopers Company.

Zo komt er weer een droom uit voor Robert Teunisse, mensen in beweging zetten. Frans Spijkerman is door deze actie nu op de geweldige fietspaden in de kop van Noord-Holland volop zichtbaar. Hij geniet duidelijk van deze bewegende reclame-uiting. Een win/win situatie voor beide ondernemers.

Restaurant Spijkerman is gevestigd aan de Neckerstraat 1, te Purmerend.