Ronde van Noord-Holland

Ronde van Noord-Holland Broca Media
Foto: Aangeleverd

Purmerend – Aanstaande zaterdag is wethouder Coen Lageveen bij het startsein van de Ronde van Noord-Holland.

De Ronde van Noord-Holland is een echte lenteklassieker. Alle routes komen langs karakteristieke Noord-Hollandse dorpjes met de bloeiende tulpenvelden, groene polders en de huppelende lammetjes in de weide. Deze amateurfietsronde wordt georganiseerd door Le Champion en heeft drie startplaatsen: Alkmaar, Hoorn en voor de tweede keer ook Purmerend.

Purmerend is erg enthousiast om naast Alkmaar en Hoorn weer één van de startlocaties te zijn voor deze 49ste editie van dé lenteklassieker, de Ronde van Noord-Holland. Wethouder Sport Mario Hegger: ‘Gemeente Purmerend heeft sport en bewegen al langere tijd hoog in het vaandel staan.

Startplaatsen

Wij zijn dan ook erg blij om voor de tweede keer een van de startplaatsen te zijn van dit mooie en sportieve evenement. Op deze manier komt Purmerend nog meer als fietsstad op de kaart te staan.’

Deze ronde met verschillende afstanden stimuleert inwoners om verrassende plekken in Noord-Holland te ontdekken op de fiets. Voor zowel fanatieke als recreatieve fietsers zijn er prachtige routes van 85, 110 en 160 km. Het is mogelijk om te starten vanuit Alkmaar, Hoorn en Purmerend.

Genieten

Tijdens deze vrije toertocht bepalen de deelnemers zelf in welk tempo ze de route fietsen. Het is dus mogelijk om op je gemak te genieten van de prachtige omgeving maar ook om op volle toeren te gaan.

Ga voor meer informatie naar www.rondevannoordholland.nl.