Rijnstraat opnieuw toneel van grof geweld

Hulpdiensten Broca Media
Archieffoto: Cees Baerts

Purmerend – Onrust in de buurt door het zoveelste gewelddelict.

In de nacht van maandag op dinsdag werd een woning in de Rijnstraat aan de buitenzijde beschoten. Eerder dit jaar werd een woning in dezelfde straat nog voor onbepaalde tijd gesloten door waarnemend burgemeester Mario Hegger.

Er werd destijds een brandbom tegen de gevel gelegd die veel schade veroorzaakte. In dezelfde periode moest ook een pand aan de Nieuwstraat het ontgelden. Ook hier werd een brandend projectiel gebruikt om schade te veroorzaken.

Sluiting

De bedoeling van een sluitingsmaatregel is om rust in de buurt terug te krijgen. Er wordt nu gekeken of er verband bestaat tussen de verschillende incidenten.

Het sluiten van een woning heeft grote impact op de bewoners, maar wordt als middel ingezet om de omwonende de nodige rust te geven. Een sluiting kan maanden duren en is afhankelijk van de ernst en frequentie van ongeregeldheden.

Overvallen

Gedurende de afgelopen maanden worden we vaker opgeschrikt door geweldsincidenten en overvallen. De recherche heeft de zaak in onderzoek en sluit aanhoudingen niet uit. Gelukkig zijn er geen gewonden of slachtoffers.