Restaurant Spijkerman maandag 1 juni weer open voor publiek

Frans Spijkerman Broca Media
Foto Mihlo Baerts
Purmerend – Frans Spijkerman kan zijn geluk niet op. Zijn restaurant gaat op maandag 1 juni om 12:00 uur weer open.

En reken maar dat Frans en zijn dreamteam er klaar voor zijn. De afgelopen weken werden besteed aan het opknappen en schoonmaken van het toch al prachtige restaurant. “Maar het kan altijd weer beter”, zegt een vrolijk kijkende Frans.

Zo werd de koffiebar deels verbouwd en uitgebreid. Ook de maatregelen om de 1.5 meter economie aan te kunnen zijn tot in de puntjes doorgevoerd. Zo zijn er ruime looppaden die voldoen aan de eisen van het RIVM. “De gezondheid van onze klanten en het personeel staan voorop.”

Gelukkig

Een tweede uitbraak moeten we kosten wat het kost zien te voorkomen. Dit nog een keer meemaken zou wel eens fataal kunnen worden. “Gelukkig gaan we weer open en kunnen we proberen de gemiste omzet goed te maken. Wij hebben er zin in en kunnen niet wachten tot maandag”, verteld Frans.

Voor wie de zaak kent is het wel even schrikken. De anders zo prachtige zaak is veel geweld aangedaan met de tafels op ruim 2 meter van elkaar. De stamtafel waar anders de vroege koffiedrinkers aan zitten, staat even in de opslag. En voor het raam aan de waterkant staan de tafels ver van elkaar. “Alles om de gezondheid van de gasten te garanderen”, zegt een toch wel heel blije Frans Spijkerman.

Reserveren

Net als de overige horeca vraagt restaurant Spijkerman om vooraf te reserveren, dat is verplicht binnen de nieuwe regels voor de horeca. De koks hebben de menukaart opnieuw uitgevonden en aangepast zodat afhalen ook mogelijk blijft. Dus wie denktcs, ik durf het nog even niet aan, kan nog steeds terecht bij het afhaalloket van Spijkerman.

Op het terras zijn rond de zeventig zitplaatsen waar niet voor gereserveerd hoeft te worden. Aan alle gasten wordt wel gevraagd of zij in de afgelopen weken gezondheidsklachten hebben gehad. Als dat zo is, dan blijft het advies, blijf thuis.