René Verhoogt realiseert de eerste Buurtkoelkast in het Makado winkelcentrum 

Mario Hegger & René verhoogt Broca Media
vlnr: Mario Hegger & René verhoogt : Foto Broca Media
Purmerend/Beemster – Stichting SoGoed van initiatiefnemer René Verhoogt plaatsten vandaag de eerste koelkast voor mensen met een nijpend smalle beurs.

Rond 14:00 uur loopt het info punt op het Makado vol met persmensen. Vier fotografen verdringen zich voor het maken van het mooiste plaatje rond de bekendmaking van de eerste ‘Buurtkoelkast’ binnen onze Gemeente.

Het is even voor 14:30 uur als de immens grote René Verhoogt, vergezeld door zijn vrouw het centrum binnenloopt. Na een onwennig praatje neemt hij plaats aan de koffietafel. Publiek is er niet veel, maar dat mag de pret niet drukken.

Hij vertelt hoe het een en ander tot stand is gekomen. “Op een zeker moment heb ik contact gezocht met Edwin Färber, wijkmanager in de Wheermolen. De boodschap was simpel. Heb jij een stopcontact, dan regel ik een ijskast.

Geregeld

Färber reageerde fantastisch en belde met twee dagen terug dat het geregeld was. Kom maar op met die ijskast, was zijn reactie. Daarop belde ik Rob van Amsterdam, eigenaar van de witgoed specialist Waterland aan de Kanaalkade.

Er was alleen één probleem, Rob was op vakantie. Maar daar liet deze ras ondernemer zich niet door tegenhouden. Vanuit Spanje regelde hij een joekel van een koelkast inclusief vriesvak.

Dat wist alleen René niet helemaal te duiden en rekende op een klein tafelmodel. Maar nee, deze Witgoed specialist pakte flink uit en het werd er één van 1. 85 meter hoog. Vandaag werd deze onthuld en samen met Wethouder Mario Hegger voor een deel gevuld en in gebruik genomen.

Kersvers

De totale inhoud werd geschonken door de kersverse Albert Heijn die recent de verbouwing onderging door de overname van DEEN. Even later werd de koelkast voor het publiek beschikbaar gesteld.

Na de presentatie aan het publiek namen René en zijn vrouw nog even plaats aan de koffietafel waar ook de journalisten hun koppie dronken. Evert Ruis, Piet Jonker en Rob Klaucke dragen Verhoogt een warm hart toe.

Dat monde uit in hulp aan René Verhoogt en zijn Stichting. Regio Media en Broca Media zegde toe deze vriendelijk reus in het nieuwe jaar te gaan helpen met de promotie rond zijn gedachtegoed, de Buurtkastjes en nu ook de Buurtkoelkast.

Lokaal

Verdere wensen en gedachten zullen in januari verder worden uitgewerkt. Maar het voornnemen van deze lokale nieuwssites is duidelijk. Purmerend is als je er goed naar kijkt nog steeds gewoon een dorp.

René is de laatste maanden herstellend van een herseninfarct. Maar ondanks een voorspoedig herstel is hij altijd bezig met het wel en wee van de zwakkere binnen onze samenleving. Kort vertelt hij over een persoon die altijd iets komt halen uit het kastje bij hem voor de deur.

“Het maakt mij een gelukkig, maar ook triest tegelijk. Mensen afhankelijk van dit soort hulp, die groep halers wordt snel groter dan de groep brengers. Ik. Moet dus opzoek naar meer brengers.”

Buurtkastje

Regio- en Broca Media gaan hem alle steun geven om die hulp te realiseren. Op de site van Brocamedia.nl kunt u nu al de plekken vinden waar de Buurtkastje gevuld kunnen worden door uw gulle bijdragen.

Verhoogt droomt al snel weer verder door zijn plannen om een Buurtsuper te creëren. Een supermarkt waar mensen kunnen binnenlopen en tegen sterk gereduceerde prijzen hun boodschapjes kunnen doen.