Racefiets liefhebber gaat hard onderuit en wordt ter plekke gereanimeerd (update)

Wielrenner Broca Media
Foto Haico Kats
Purmerend – Rond 11:30 uur is vanmorgen een wielrenner lelijk onderuitgegaan op de Westerweg.

Wat de aanleiding tot de valpartij is geweest is nog niet bekend. Mogelijk heeft de warmte deze sportieve meneer parten gespeeld. Tijdens zijn fietsrondje is hij waarschijnlijk onwel geworden en kwam daardoor lelijk ten val.

Dat de situatie ernstig was bleek wel uit de in groten getale aanwezige hulpdiensten inclusief traumaheli vanuit Amsterdam. Ter plekke is een reanimatie ingezet waarna meneer naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis is vervoerd om verder onderzocht te worden.

Gelukkig

Een politiewoordvoerder wist ons te melden. “Gelukkig is meneer vervoerd met hartslag. Wat zoveel wil zeggen als, de reanimatie is gelukt.” De Westerweg was tijdelijk afgezet in beide richtingen voor overig verkeer. De racefiets is meegenomen voor onderzoek.

Update 20:15 uur.

Afgelopen zondag publiceerden wij het bovenstaande bericht. Vandaag is er contact geweest met de dochter van deze meneer. Helaas hebben wij te horen gekregen dat de heer Henry Hoogzaad is overleden in het ziekenhuis in Amsterdam. Aanstaande vrijdag wordt hij in besloten kring begraven in Edam. Heer Hoogzaad is 75 jaar geworden. 

Namens onze redactie: heel veel sterkte met dit vreselijke verlies. 

Voor de complete fotoserie kijk op, Haico Kats fotografie.