Prentenboeken voor kleuters van De Koempoelan 

Prentenboek Broca Media
Foto: Aangeleverd

Purmerend – De campagne heeft als missie om alle kinderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken.

Boekhandels en andere landelijke organisaties bundelen hun krachten om elk jaar een jeugd- en een prentenboekklassieker beschikbaar te maken. Purmerend vult deze campagne aan met een selectie leesboeken voor jonge kinderen.

Wethouder Natalie Saaf: “Als kinderen boeken lezen die ze leuk vinden, gaan ze meer én beter lezen. We gunnen elk kind een gevulde boekenkast, daarom ondersteunen we dit initiatief vanuit de gemeente.”

Samenwerken

Peuters, kleuters en kinderen van 33 scholen en 20 peuterspeelzalen die zich hebben aangemeld ontvangen allemaal een boek van de gemeente. De campagne sluit ook aan bij het project “lezen laten leven” waarin de gemeente samenwerkt met schoolbesturen en de bibliotheek om het lezen op basisscholen aan te moedigen.

De gemeente financiert hiervoor ‘De Bibliotheek Op School’ en leesconsulenten op school vanuit het Nationaal Programma Onderwijs, om de achterstanden in lezen en rekenen aan te pakken.

Avontuur

Lars, een kleine ijsbeer gaat met zijn vader naar zee om te leren zwemmen en hoe je een sneeuwhoop maakt als bescherming tegen de wind wanneer je slaapt. Als hij wakker wordt, dobbert hij op een ijsschots midden in zee. Hij komt terecht in een vreemd warm land, waar alles groen is. Een zonnig ijsberen verhaal geschreven en geïllustreerd door Hans de Beer.